Home Deelnemende landen Paraguay: Klein Duimpje in het Land der Voetbalreuzen

Paraguay: Klein Duimpje in het Land der Voetbalreuzen

0

Paraguay is een klein landje en toch steeds weer van de partij in de wereld van voetbal-giganten. In het voetbalgekke Zuid-Amerika zijn ze de derde grote voetbalmacht na Brazilië en Argentinië. En dat is opmerkelijk, want het land heeft veel minder inwoners dan bijvoorbeeld Colombia, Peru of Chili die ook over veel meer middelen beschikken.

Bovendien is de Paraguayaanse infrastructuur relatief onderontwikkeld waardoor wedstrijden vaak voor maar een klein publiek worden gespeeld.

Kwalificatiereeks

In de WK kwalificatie is Paraguay derde geworden met 33 punten, net achter Brazilië (34) nummer 2, Chili (ook 33). Salvador Cabanas was topscorer met zes doelpunten, waaronder cruciale goals in de grote overwinningen op Brazilië en Chili. De vraag is dus: wat maakt dit Zuid-Amerikaanse Klein Duimpje nu tot zo’n succesvolle voetbalnatie?

Bescheiden houding van Paraguay?

Volgens middenspeler Roque Santa Cruz komt het door de bescheiden houding van de spelers van de selectie. Het is zijn derde WK. Hij is 28 jaar, speelt momenteel voor Manchester City. De afgelopen twee jaar heeft hij veel last gehad van blessures waardoor hij beperkt in actie heeft kunnen komen.

Voor de WK-kwalificatie is hij met 3 goals nog altijd een van de meest geduchte spelers van het Paraguayaanse team. Hij heeft vertouwen in het toernooi en zegt goed in vorm te zijn.

Argentijnse invloeden

Nadat Paraguay in 2006 werd uitgeschakeld, werd het team flink opgeschud. De Argentijn Gerardo Martino werd aangetrokken als trainer, en meteen werden er veel oudere door jongere spelers vervangen.

Lastig dus om een goed evenwicht te vinden tussen oudgedienden en nieuwkomers, en hierin schuilt een grote marge van onzekerheid. Gerardo Martino is een warm, rustig en vriendelijk mens van wie je als speler meteen houdt. Tata is ‘cool’.

Hij kijkt, leert en past aan. Wil niet geprezen worden voor een overwinning, want die is het resultaat van de gezamenlijke inzet van het hele team.

Zuid Afrika, groepswinnaar

In Zuid-Afrika speelde het team in groep F met Italië, Nieuw-Zeeland en Slowakije. Paraguay heeft het in de groepsfase goed gedaan, ze werden eerste in groep F.

Paraguay treft dinsdag 29 juni in de achtste finales Japan (de tweede uit groep E). In Paraguay zijn de verwachtingen hoog.

Plaats je weddenschap op Nederland – Slowakije

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in