Home Deelnemende landen Portugal net achter Rusland

Portugal net achter Rusland

0

Vlag portugal WeddenwkAl drie edities op rij is Portugal vertegenwoordigd op het wereldkampioenschap voetbal. Ook voor het aanstaande WK in Brazilië lijkt het slechts een kwestie voor tijd totdat de Portugezen hun koffers mogen gaan pakken.

Met nog twee wedstrijden te gaan in de kwalificatie staat het zuid-Europese land op een tweede plek met slechts één punt achterstand op koploper Rusland. Nummer drie Israël staat op een ruime achterstand van vijf punten. Als de Russen geen punten meer laten liggen en ook Portugal geen fouten meer maakt, dan zit er voor de Portugezen niets anders op dan het spelen van de play-offs.

Portugal start traag

Dat dit geen probleem hoeft te zijn bewees Portugal al voorafgaand aan het WK 2010. Ook toen moesten de Portugezen namelijk twee play-offwedstrijden spelen. Door tweemaal een 1-0 overwinning ging het land uiteindelijk door naar het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Op dat WK bereikte Portugal uiteindelijk de tweede ronde, waarin het werd verslagen door de regerend wereldkampioen Spanje.

Of Portugal volgend jaar weer zo goed gaat presteren is echter nog maar de vraag. Onder aanvoering van Ronaldo hebben de Portugezen nog niet al te beste resultaten geboekt. Zo ging de laatst gespeelde wedstrijd, vriendschappelijk tegen Brazilië, kansloos met 3-1 verloren.

Ronaldo: we mogen geen fouten maken

Ook de aanvaller zelf beseft dat zijn land nog niet helemaal klaar is het WK 2014. ” We mogen geen enkele fout meer maken. We moeten het veld op met de ambitie om iedere wedstrijd te winnen.”, aldus de sterspeler van Real Madrid.

Ondanks de magere resultaten is de positie van trainer Paulo Bento onomstreden. Bento, inmiddels al weer bijna vier jaar trainer van de Portugezen, bereikte met zijn land op het EK 2012 de halve finale. In dat duel werd Portugal na penalty’s uitgeschakeld door wederom Spanje.