Home Deelnemende landen Rusland onbekende selectie

Rusland onbekende selectie

0
Rusland WK 2014
Wedden op Rusland

Tijdens het WK 2014 in Brazilië kan Rusland voor de derde maal haar opwachting maken op het allerhoogste voetbalniveau. Na twee teleurstellende deelnames willen de Russen volgend jaar laten zien dat ze klaar zijn voor 2018.

In dat jaar organiseert Rusland namelijk het wereldkampioenschap in eigen land. Voordat het echter zo veel is zijn de Russen er op gebrand om de wereld te laten zien dat de slechte resultaten van de voorgaande WK’s incidenten waren.

Tijdens de wereldkampioenschappen van 1998 en 2002 kwamen de Russen namelijk niet verder dan de eerste ronde.

Hiddink bereikte halve finale

Aan het eind van het vorige decennium leken er betere tijdens aan te komen toen Rusland onder leiding van Hiddink de halve finale van het EK 2008 wist te behalen. Echter, tijdens de kwalificatie voor het WK 2010 ging het, evenals bij de kwalificatie voor het WK 2006, mis en ontbraken de Russen op het wereldkampioenschap.

Sindsdien is Rusland een andere weg ingeslagen en gebruikt het met name jongens uit de eigen competitie. Bondscoach Fabio Capello maakte tijdens de laatste interlandronde zelfs enkel gebruik van spelers die actief zijn in de Premjer Liga. Dat dit als gevolg heeft dat er weinig grote spelers meer rondlopen in de selectie deert daarbij niemand.

Waar Arshavin, Pavlyuchenko en Akinfeev de sterkhouders waren in 2008 en 2010, daar is alleen de laatstgenoemde nog aanwezig in de selectie. De andere meest bekende namen zijn de verdedigende gebroeders Berezoetski en goaltjesdief Kerzjakov. Een andere bekende naam is de Smolov. De ‘stand-in’ van Kerzjakov speelde in 2011/2012 nog elf duels in het shirt van Feyenoord.

Met deze tamelijke onbekende selectie hoopt Capello te verrassen op het komende WK. Op dit moment voert Rusland zijn kwalificatiepoule aan met één punt voorsprong op Portugal. Van een kleine verrassing is dus al sprake.