Home Deelnemende landen Spanje huidig wereld en Europees kampioen

Spanje huidig wereld en Europees kampioen

0

Spanje Wereldkampioen WKNa het winnen van het Wereldkampioenschap in 2010 en het Europees kampioenschap in 2012 rest alleen nog vraag of Spanje in staat is om de WK 2014 te winnen.

Veel Spanjaarden vragen zich namelijk af of de huidige generatie inmiddels niet te oud is geworden voor het spelen van mondiale toernooien. Spelers als Xavi, Iniesta en Casillas hebben eerder genoemde toernooien meegespeeld en laten steeds meer scheurtjes in hun fluwelen voetbalspel zien.

Tijdens de Confederations Cup van het huidige jaar werd Spanje in de finale namelijk totaal overklast door Braziliƫ. Met fris en aanvallend voetbal hadden de Brazilianen bijna de gehele wedstrijd onder controle en kwam Spanje er bijna niet aan te pas. Omdat Spanje ook in de overige wedstrijden in het toernooi zelden wist te overtuigen rijst steeds meer de vraag of op bondscoach Del Bosque er niet goed aan doet om in de aanloop naar het wereldkampioenschap in Braziliƫ niet meer jeugdige spelers op te stellen. Toch blijft Spanje een van de favorieten voor de WK 2014 titel.

Talent is er in ieder geval genoeg. Onder aanvoering van Isco en Nacho werd Jong Spanje namelijk overtuigd Europees kampioen afgelopen zomer. Beide spelers hebben inmiddels ook hun debuut gemaakt en mogen gaan hopen op een WK-ticket.

Del Bosque wil ervaren spelers

Of deze spelers dan vervolgens ook op het mondiale toernooi hun debuut moeten maken is twijfelachtig. Del Bosque staat bekend als een trainer die graag de voorkeur geeft aan ervaren spelers. “We hebben een team dat sterk ingespeeld op elkaar is. Natuurlijk zullen er wel jongens uitgeselecteerd worden die er in de voorgaande jaren wel bij waren, maar ik ben van mening dat je de kern moet behouden.”, aldus de oefenmeester die met Spanje bijna alle prijzen heeft gewonnen.