Home Deelnemende landen Uruguay, eerste wereldkampioen ooit

Uruguay, eerste wereldkampioen ooit

0
Uruguay, eerste wereldkampioen ooit
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Uruguay, de halve finalist van het WK voetbal 2010 en de Confederations Cup in 2013 ontbreekt natuurlijk niet op het WK 2014. Op het eigen continent wil Uruguay weer de successen van vroeger gaan herbeleven.

Niet Brazilië, Italië, Frankrijk of Argentinië, maar Uruguay was de allereerste wereldkampioen in de historie van het voetbal. Dit kunstje herhaalde de Zuid-Amerikanen twintig jaar later ook nog, maar daarna kwam het land op voetbal gebied in een diep dal. De vierde plek in Zuid-Afrika kwam dan ook als een verrassing, maar sindsdien willen de voetbalfans niets anders meer dan de wereldtitel.

Ongelijk kun je deze fans ook niet geven. Met namen als Suarez, Forlan, Cavani en Rodríguez in de selectie behoort Uruguay minimaal tot de beste tien landen die deel gaan nemen aan het WK in Brazilië. Tel daarbij het ‘thuisvoordeel’ op en niemand kan Uruguay niet serieus nemen als mogelijke titelkandidaat.

Ondanks de vele grote namen in de selectie, lukte het Uruguay niet om zich direct te kwalificeren via de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks, maar moest het een zogenoemde play-off wedstrijden spelen. Dat deed het land overigens soeverein. Tegen en in Jordanië werd met 0-5 gewonnen, waarna de return slechts een formaliteit was. De Uruguayanen lieten zich toen niet bepaald van hun beste kant zien, want tegen het Aziatische land werd er in eigen land met 0-0 gelijkgespeeld.

Het grootste probleem van bondscoach Tabárez lijkt dus het creëren van een team er elke wedstrijd voor wil gaan. De kwaliteit in het team is zeker aanwezig, maar of de mentale sterkte van de selectie net zo hoog is, is nog maar de vraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in