Home Deelnemende landen Verenigde Staten solide naar WK Brazilië

Verenigde Staten solide naar WK Brazilië

0
Vlag verenigde Staten
Wedden op USA

Door te eindigen op de eerste plaats in de WK-kwalificatiepoule van Midden-Amerika hebben de Verenigde Staten zich op een solide manier geplaatst voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in Brazilië.

Met de kwalificatie voor het WK 2014 kan de VS volgend jaar haar tweede lustrum vieren. Het land, dat gecoacht wordt door Jurgen Klinsmann, gaat zich namelijk op maken voor de tiende WK-deelname op rij. Daarbij moet gezegd worden dat het land tijdens de afgelopen zes mondiale eindtoernooien nooit heeft ontbroken en dat het deze traditie dus uitstekend voortzet.

Met Mexico en Honduras als grootste tegenstanders op papier wist de VS zich makkelijk te plaatsen voor het komende WK. Met 22 punten uit 10 wedstrijden eindigde het land vier punten boven de nummer twee. Enkel de twee uitwedstrijden tegen Costa Rica en Honduras gingen verloren; in en tegen Mexico werd gelijkgespeeld.

De Amerikaanse topscoorder tijdens deze kwalificatiereeks was Jozy Altidore. De spits die bij AZ furore maakte door in 33 duels 23 maal te scoren komt tegenwoordig uit voor Sunderland, maar heeft daar voorlopig nog niet weten te scoren. Des te fijner is het dat hij dit bij zijn land wel kan. Zo wist hij laatste tegen Jamaica nog een treffer te maken en was hij eerder goed voor een glaszuivere hattrick in het oefenduel tegen Bosnië-Herzegovina, eveneens een WK-deelnemer. Buiten Altidore zijn Dempsey, Beasley, Howard en Johansson (AZ) de bekendste namen voor de Nederlandse voetbalfan.

Wie echter ook geen onbekende is voor het Nederlands publiek is coach Jurgen Klinsmann. De Duitser wist als speler zowel wereld- als Europeeskampioen te worden en werd in verscheidene internationale competities tot ‘speler van het jaar’ benoemd.

Ook als trainer heeft de oud-speler inmiddels een mooie loopbaan achter de rug. Hij debuteerde op het hoogste niveau meteen als bondscoach van Duitsland, waarmee hij in eigen land de wereldtitel van 2006 moest binnenhalen. Hij werd derde op het toernooi en koos er toen voor om een stapje terug te doen en pas in het seizoen 2008-2009 weer actief te worden als trainer bij Bayern Munchen. Dit hield ‘Klinsi’ echter ook maar één seizoen vol, waarna hij in 2011 bondscoach werd van de VS. Met dit land wist hij zich tot dusver te plaatsen voor twee WK’s en wist hij al een maal de CONCACAF Cup te winnen.