Home Deelnemende landen Wat is de kans dat Italië weer wereldkampioen wordt?

Wat is de kans dat Italië weer wereldkampioen wordt?

0

Italië heeft op het voorbije WK voetbal getoond wat het waard is en met sterspelers als Buffon, Cannavaro, Zambrotta, De Rossi, Gatusso, Pirlo, Gilardino, Toni en Rossi zijn de tegenstanders van “La Squadra Azzurra” ook voor het komende WK alvast gewaarschuwd.

Op het WK 2006 bleek geen enkele tegenstander bestand tegen het aanvallend geweld van de Italianen en het is dan ook uitkijken wat de tegenstanders van Italië in het komende WK zullen kunnen forceren. Hoewel de tegenstand op het eerste zicht niet bijzonder groot lijkt is het toch opletten geblazen voor de valkuilen die zich kunnen vormen.
Speel met 888sport

Wie wint in groep F

Paraguay, Nieuw-Zeeland en Slowakije zijn de drie landen die samen met Italië in groep F zullen strijden om de eerste plaats. Dat Italië nog voor ze begonnen zijn met voetballen al met één been in de volgende ronde staat kan toegewezen worden aan het feit dat geen enkele van de drie andere voetballanden ooit het WK heeft kunnen winnen.

Nieuw-Zeeland werd zelfs tot op vandaag slechts twee keer geselecteerd en voor Slowakije is het hun eerste optreden ooit op een WK voetbal. De grootste tegenstand moet dan ook komen van Paraguay en laat nu ook net daar het grootste gevaar liggen.

Paraguay gaat nummer twee in groep F

Paraguay was er sinds 1998 op ieder WK bij, maar kon nooit echt potten breken. In de Copa América doet het echter wel goed mee, wat meteen een bewijs is van het potentieel van deze voetbalploeg. Toch moeten we realistisch zijn en vaststellen dat de tegenstand waar Italië in de eerste ronde mee te maken zal krijgen ver onder hun niveau ligt.

Paraguay kunnen we misschien als de uitzondering zien die de regel bevestigd, maar het is nog maar de vraag of deze Zuid-Amerikaanse voetbalploeg onder leiding van Gerardo Martino ook maar iets zal kunnen doen tegen de klasse en het aanvallend geweld van de Italianen. Hoewel Italië landen als Spanje en Argentinië voor moet laten gaan als favorieten om het WK te winnen kunnen we dus met enige voorzichtigheid stellen dat “La Squadra Azzurra” weldegelijk een goede kans maakt om opnieuw die prachtige WK beker in ontvangst te mogen nemen.

Hoe doet Italie het na de groepsfase

Natuurlijk zijn de tegenstanders uit de eerste ronde niet de enige en daar wringt nu misschien wel net het schoentje, want is Italië nog in staat om toppers en favorieten als Spanje en Brazilië uit het veld te spelen? En wat met Nederland en Frankrijk die vastbesloten zijn om wederom mee te doen voor de knikkers?

Ook Engeland barst van de motivatie nadat het in het afgelopen EK niet kon aantreden en na de vierde plaats die Portugal in 2006 behaalde willen ook Cristiano Ronaldo en co dit jaar meedoen voor de eerste plaats. Het mag duidelijk zijn dat Italië niet zonder slag of stoot de overwinning in de wacht zal kunnen slepen, maar met een goed voetbalelftal en de juiste ingesteldheid zou Italië zichzelf zomaar eens kunnen opvolgen als wereldkampioen.

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in