Home Deelnemende landen Wereldtop treft elkaar in WK finale

Wereldtop treft elkaar in WK finale

1

De beker zal dit jaar belanden in een land dat hier nog niet eerder van heeft mogen genieten. Beide finalisten hebben nog nooit eerder de WK-titel behaald.

Spanje werd twee jaar geleden al Europees Kampioen, maar Wereldkampioen is de voetbalgrootmacht nog nooit geweest. Nederland werd natuurlijk Europees Kampioen in 1988, maar ondanks enkele WK-finales werden we nog nooit de beste van de wereld. Uiteraard staan beide teams te trappelen om de beker voor de eerste keer in de historie meer naar huis te nemen en de fans te geven waar ze jarenland op gewacht hebben.

Nederland Spanje. Grootmachten

Zowel Nederland als Spanje staan te boek als grootmachten op de FIFA ranglijst. Spanje staat net achter Brazilië op een tweede plaats en Nederland laat alleen Portugal daar nog tussen om vervolgens plaats te nemen op een vierde plaats. Op zich is dit natuurlijk opvallend, gezien hun WK-historie.

Spanje wist bijvoorbeeld nog nooit de finale te halen. Zestig jaar geleden wist het de halve finale te bereiken, maar de belangrijkste wedstrijd werd nog nooit eerder gespeeld. Op dat gebied beschikt Nederland over meer ervaring, maar helaas nog niet over het winnend afsluiten van de negentig minuten.

Ontzag voor elkaar

Uiteraard is in beide landen de hoop groot dat het dit jaar goed zal komen. Toch is er vooral ook veel ontzag voor de tegenstanders. Nederland erkent de gigantische berg kwaliteit die de Spanjaarden mee zullen nemen naar Johannesburg in de vorm van Iniësta, Xavi en Villa.

Aan de andere kant weet Spanje ook heel goed dat Nederland een niet te onderschatten ploeg is, die daarnaast niet snel opgeeft. Nummer één van de wereld Brazilië wist Nederland in de kwartfinale met een doelpunt niet op de knieën te krijgen, dus ze weten dat er meer voor nodig zal zijn. Het zal een uiterst spannende wedstrijd worden met goede kansen voor beide ploegen.

Wedden op de finale Nederland Spanje

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

1 REACTIE

 1. Spanje werd twee jaar geleden al Europees Kampioen, maar Wereldkampioen is de voetbalgrootmacht nog nooit geweest. Nederland werd natuurlijk Europees Kampioen in 1988, maar ondanks enkele WK-finales werden we nog nooit de beste van de wereld. Uiteraard staan beide teams te trappelen om de beker voor de eerste keer in de historie meer naar huis te nemen en de fans te geven waar ze jarenland op gewacht hebben.
  +1

Reacties zijn gesloten.