Wie gaat het WK in Zuid Afrika winnen. Een top 10.

GA VOOR EEN COMPLEET OVERZICHT NAAR TOURNOOI WINNAAR

In het Wereldkampioenschap voetbal treden de beste voetbal landen ter wereld aan om onderling uit te vechten wie nu eigenlijk de beste is. Iedere wedstrijd kan met recht en rede iedere keer opnieuw een waar feest genoemd worden en wie het kampioenschap uiteindelijk zal winnen blijft vaak tot op het laatste ogenblik onduidelijk.

Toch doen we middels dit artikel reeds een gooi naar de voetbal landen die de meeste kans maken om met die schitterende beker naar huis te gaan.

10.) Mexico

Het is geleden van 1986 dat Mexico nog eens een degelijke plaats wist te bemachtigen op een wereldkampioenschap voetbal. Voordien, meer bepaald in 1970 wist het land eveneens door te stoten tot in de kwartfinale, maar verder wist het nooit te komen.

Pittig detail in dit gegeven is dat in allebei deze jaartallen het kampioenschap in Mexico zelf werd gehouden. In hoeverre dit echt invloed heeft op de drang om het kampioenschap te winnen is natuurlijk voor discussie vatbaar, maar volgens velen is het een niet te onderschatten voordeel om in eigen land te kunnen spelen. Op het komende WK lijkt Mexico in ieder geval een geduchte tegenstander te zijn.

De voorbije negen seizoenen wist het land in de Concacaf Gold Cup een schitterende positie te verwerven, waarvan het zelfs tot vijf keer toe als winnaar uit de bus kwam. Wie weet verrast Mexico ons op dit WK en doet het nog eens een gooi naar de eerste plaats. Potentie hebben ze in ieder geval genoeg!

9.) Brazilië

Twee keer op rij winnaar in de Confederations Cup en de Copa América, vijf keer het wereldkampioenschap gewonnen, waarvan het land zichzelf in 1962 opvolgde als wereldkampioen, we hebben het als vanzelfsprekend over Brazilië.

Zelden was een land zoveel keer topfavoriet om een kampioenschap te winnen en kon het de verwachtingen zoveel keer waarmaken. Met ’s werelds topvoetballers als Adriano, Cafu, Kaka, Ronaldo, Rivaldo, Robinho, Robert Carlos en Ronaldinho heeft het land de voorbij jaren prachtig spel laten zien. Vandaag de dag is het Braziliaanse elftal een stuk minder bekend, maar daarom niet minder goed.

Het WK van 2010 zou zomaar eens opnieuw het WK van Brazilië kunnen worden, maar de tegenstand is bijzonder groot en daarom slechts een negende plaats.

8.) Frankrijk

Na een schitterend parcours te hebben afgelegd in 2006 strandde Frankrijk in de finale tegen Italië op de tweede plaats. De teleurstelling was groot, maar ondertussen heeft het verlies een plaats gekregen en is Frankrijk meer dan ooit van plan om een gooi te doen naar de beker.

In een niet eenvoudige groep A zal Frankrijk zich een weg naar de eerste plaats moeten knokken, maar met sterspelers als Gallas, Evra, Flamini, Nasri, Malouda, Toulalan, Anelka, Benzema, Henry en Ribéry ligt de weg naar een toppositie opnieuw helemaal open.

7.) Engeland

Het niet te onderschatten voetballand Engeland heeft er weinig vruchtbare jaren opzitten. Steeds weer was de motivatie groot om eindelijk nog eens die o zo belangrijke beker mee naar huis te nemen, maar het is al van 1966 geleden dat hij nog eens in Engelse handen kwam.

Na een teleurstellende kwalificatie campagne voor het EK 2008 kon Engeland niet tot in het toernooi zelf doorbreken. Vandaag de dag zijn de Engelsen echter helemaal terug en meer dan ooit in staat om hun onderlinge krachten te bundelen en te gaan voor de absolute overwinning.

6.) Portugal

Portugal, het nationale elftal van één van ’s werelds beste voetballers aller tijden Cristiano Ronaldo is helemaal klaar voor het WK 2010. Op het afgelopen EK speelde het de troostfinale tegen Duitsland, die het ook nog eens verloor.

Nu staat het Portugese elftal weer helemaal klaar om na een moeilijke kwalificatie een gooi te doen naar de wereldbeker.

5.) Duitsland

Op het WK van 2006 kwam Duitsland niet verder dan een welverdiende derde plaats. De teleurstelling onder de spelers was bijzonder groot, want er had zoveel meer ingezeten.

Als één van de absolute favorieten op het WK kon het gastland de verwachtingen tegen Italië niet waarmaken waardoor het diende aan te treden in de zogenaamde troostfinale tegen Portugal. Het won die troostfinale met 3 – 1 en kon zo toch nog de derde plaats claimen.

Voor het WK 2010 is Duitsland vastbesloten het nog beter te doen. We zijn benieuwd…

4.) Italië

De huidige wereldkampioen vinden we terug op een vierde plaats. Hoewel het elftal bijzonder sterke spelers heeft en het ook met de motivatie wel goed zit, moet het toch opkomende klapper Nederland en vaste waardes Argentinië en Spanje voor laten gaan.

Ook bij de bookmakers staat Italië op een verrassend lage plaats, maar deze positie kan als vanzelfsprekend nog veranderen naarmate het WK dichterbij komt. Italië dus op een vierde plaats en zeker een voetballand om het komende WK opnieuw in het oog te houden.

3.) Nederland

De laatste jaren is Nederland een niet te onderschatten voetballand geworden. Het toonde z’n kracht, snelheid en techniek reeds op het Europees kampioenschap van 2008, waar het landen als Italië en Frankrijk zonder probleem achter zich wist te laten.

In de kwartfinale kwam Nederland echter tegenover een bijzonder sterk Rusland te staan, welke er voor zorgde dat het oranje elftal uit het kampioenschap werd geknikkerd. Ondertussen is er veel gebeurt en lijkt Nederland sterker dan ooit.

Het oranje elftal is helemaal klaar voor het komende WK en met relatief zwakke tegenstanders in groep E moet de kwalificatie voor de volgende ronde niet bijzonder moeilijk zijn.

2.) Argentinië

Op het voorbije WK strandde Argentinië in de kwartfinales tegen Duitsland, maar het is vastbesloten om dit jaar weer mee te doen voor de absolute top.

Als één van de favorieten zal Argentinië onder leiding van de wereldbekende en niet te onderschatten Diego Maradona op het komende WK aantreden tegen Nigeria, Zuid-Korea en Griekenland. Volgens velen wordt dit voor Argentinië een eenvoudige opdracht en staat het nu reeds met één been in de volgende ronde.

1.) Spanje

De absolute topfavoriet om na het afgelopen EK ook het WK op te eisen is zonder enige twijfel Spanje. Casillas, Puyol, Albiol, Ramos, Fabregas, Silva, Iniesta, Alonso, Villa en natuurlijk ook Fernando Torres zijn er helemaal klaar voor en zijn stuk voor stuk vastbesloten om de eerste plaats op te eisen.

Samen met Argentinië is Spanje één van de absolute favorieten om het WK te winnen en dat in combinatie met een eenvoudige groep met tegenstanders als Zwitserland, Chili en Honduras zal het zelfvertrouwen alleen maar doen toenemen.

Wordt Spanje de nieuwe wereldkampioen? We zullen het zien deze zomer…!

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.