Home Deelnemende landen Wie wordt groepswinnaar in groep A van het WK in Zuid Afrika?

Wie wordt groepswinnaar in groep A van het WK in Zuid Afrika?

0

Gastland Zuid-Afrika, Mexico, Uruguay en Frankrijk, dat zijn de landen die op het komende wereldkampioenschap voetbal in groep A tegenover elkaar zullen staan. Voor velen lijkt het misschien een uitgemaakte zaak en Frankrijk wordt niet voor niets nu reeds als favoriet in deze groep aangeprezen, maar alles ligt nog open, want Mexico is vastberaden om zich niet zonder slag of stoot van het veld te laten spelen en ook Uruguay wil sinds lange tijd nog eens potten breken op een internationaal kampioenschap van formaat.

Wordt het dus een makkelijke opdracht voor het Europees voetballand Frankrijk? Alles behalve…

Speel Unibet

Zuid Afrika, weinig kans

Zuid-Afrika lijkt het enige land te zijn waarvan iedereen het erover eens is dat het groep A niet zal overleven. Hoewel de motivatie van het gastland er meer dan ooit is ontbreekt het hen aan kwaliteit en is het nog maar zeer de vraag of ze zich ooit hadden kunnen kwalificeren via de gewone kwalificatiewedstrijden.

In wereldkampioenschappen waar Zuid-Afrika eerder reeds in meespeelde kwam het nog nooit verder dan de eerste ronde en met een toch wel zware groep lijkt iedere kans op kwalificatie voor de volgende ronde uitgesloten.

Mexico, goede kans

Mexico dan maar, hoewel het nog nooit een WK wist te winnen is het er enkele keren dicht bij geweest en kwam het in de laatste vier WK’s steeds door de groepsfase. Ook in andere kampioenschappen doet Mexico het niet slecht.

In de CONCACAF Gold Cup kwam het vorig jaar bijvoorbeeld nog als winnaar uit de bus. Hoewel er over het algemeen van Mexico niet bijzonder veel wordt verwacht is het zeker een tegenstander om in het oog te houden. Er wordt stiekem zelfs gezegd dat als er één land is die het Frankrijk knap lastig kan maken, het wel Mexico is.

Uruguay, geduchte tegenstander

En toch is ook het Zuid-Amerikaanse Uruguay geen tegenstander om te onderschatten. Het land wist in het verleden reeds twee keer het WK te winnen en kwam daarnaast nog enkele keren dicht bij de overwinning.

Toch is er in al die tijd redelijk veel gebeurt en lijkt het voetbalelftal veel van zijn pluimen te hebben verloren. In de Copa América doet het echter sinds jaar en dag mee voor de knikkers, wat aangeeft dat het voetballand toch over een bepaalde kwaliteit beschikt. De motivatie is in ieder geval groot en laat dat nu misschien nog het gevaarlijkste punt zijn aan dit Zuid-Amerikaanse land.

Frankrijk, de favoriet

En dan is er Frankrijk, dat grote Frankrijk die zich op het voorbij EK zo makkelijk weg heeft laten spelen terwijl het in het WK ervoor nog samen met Italië op de vuist ging om de overwinning. In 1998 werd Frankrijk trots tot overwinnaar van het WK gekroond en de drang om die beker opnieuw in handen te krijgen is groot.

Met een degelijk elftal en een sterke motivatie is Frankrijk meer dan ooit van plan om te laten zien wat ze waard zijn. Alles bij elkaar gezien zouden we ons geld in groep A dan toch maar inzetten op Frankrijk als groepswinnaar, al moeten we eerlijk bekennen dat er misschien wel een verrassing in de lucht hangt.

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in