Home Deelnemende landen Wie wordt groepswinnaar in groep B van het WK in Zuid Afrika?

Wie wordt groepswinnaar in groep B van het WK in Zuid Afrika?

0

Groep B op het wereldkampioenschap voetbal van 2010 bestaat uit de landen Argentinië, Nigeria, Zuid-Korea en Griekenland. Hoewel je het op een kampioenschap van een dergelijk formaat natuurlijk nooit zeker weet lijkt Argentinië (overigens één van de favorieten om het WK te winnen) hiermee een bijzonder goede zaak te doen.

Uit groep B is Argentinië in ieder geval het enige land die ooit het WK (meerdere keren) wist te winnen. Even kijken of het nu echt zo’n uitgemaakte zaak is als menig voetbalkenner durft te beweren!

Speel met 888sport

Argentinië, de favoriet

Argentinië dus, wereldkampioen in 1978 en 1986, tweede plaats in 1930 en 1990 en een plaats in de kwartfinale in 1966, 1998 en 2006. Tel daarbij op dat het Argentijnse voetbalelftal er de laatste jaren zeker niet zwakker op is geworden en we kennen meteen de kansen van dit Zuid-Amerikaanse land.

Als je dan ook nog eens weet dat niemand minder dan Diego Maradona de nieuwe drijvende kracht is achter het voetballand… Dan kan dat misschien wel eens de enige reden zijn waarom Argentinië niet ver zou komen op het WK… Of hadden we dit nu net niet mogen zeggen?!

Nigeria, goede kans

Nigeria moest wachten tot 1994, toen het voor het eerst de eindronde van het WK wist te behalen. In 1998 verraste het Afrikaanse land vriend en vijand door bij de laatste zestien over te blijven en mee te doen voor een plaats in de kwartfinale. Het kwam echter tegenover Denemarken te staan waarvan het verloor met duidelijke 1 – 4 cijfers. Helaas voor Nigeria, maar het feest was voorbij en in de daarop volgende jaren kon het land helemaal niks meer betekenen op een groot internationaal kampioenschap.

In 2006 was het zelfs niet gekwalificeerd voor de eindronde van het WK. Als je daarbij optelt dat het ook reeds van 1994 geleden is dat Nigeria nog de Afrika Cup kon winnen weet je dat het, het voetballand meer dan waarschijnlijk aan de nodige kwaliteit ontbreekt om ook maar iets te kunnen betekenen op het komende WK.

Zuid Korea, helaas

Zuid-Korea is een typisch voetballand van wel willen maar niet kunnen. Sinds jaar en dag doet het Aziatische land zijn uiterste best om een zo goed mogelijke ploeg samen te stellen om toch maar eens een groot kampioenschap te kunnen winnen, maar tot op de dag van vandaag is dit nog niet gelukt.

Het blijft ook maar zeer de vraag of het met de huidige (niet bepaald indrukwekkende) selectie wel wat kan worden. Alleen in 2002 was Zuid-Korea dicht bij een overwinning door een vierde plaats in de wacht te slepen, maar goed, dat was dan ook niet bepaald een normaal WK.

Griekenland, dark horse

Griekenland is een rasechte underdog. Niemand verwacht er wat van, maar toch kon dit zuiderse land in 2004 het EK mooi op zijn naam schrijven. Ook wat het komende WK betreft wordt er van Griekenland niet bijzonder veel verwacht, al wordt het land door velen wel getipt als tweede in groep B.

Iedereen is het er echter over eens dat Argentinië de absolute favoriet is en geen enkel ander voetballand binnen deze groep een partij is voor Maradona en z’n team. Wie wordt groepswinnaar in groep B? Argentinië!

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in