Home Deelnemende landen Wie wordt groepswinnaar in groep D van het WK in Zuid Afrika?

Wie wordt groepswinnaar in groep D van het WK in Zuid Afrika?

0

Groep D op het wereldkampioenschap voetbal van 2010 bestaat uit de landen Duitsland, Australië, Servië en Ghana. Wie maakt de beste kans om winnaar van deze groep te worden.

Betsson

Duitsland, top favoriet

Duitsland is zonder enige twijfel een voetballand die de voorbije jaren heeft getoond wat het waard is. Het werd tot op heden drie keer wereldkampioen (in 1954, 1974 en 1990) en wist ook op een EK voetbal al drie keer de beker mee naar huis te nemen.

Op het WK van 2006 kwam Duitsland in de troostfinale tegen Portugal na een 3 – 1 winst op de derde plaats terecht, maar dit jaar doet het opnieuw mee voor de knikkers. De wereldbeker moet van Duitsland zijn dit jaar, want de motivatie is groot en de kwaliteit is misschien wel meer dan ooit aanwezig.

Australië, heel goede kans

Tegenstand krijgt Duitsland in groep D onder andere van het verre Australië. Hoewel je het op het eerste zicht niet meteen zou zeggen is Australië misschien wel meer dan welke andere ploeg in groep D een geduchte tegenstander.

De ploeg beschikt niet over bijzonder veel kwaliteit, is niet bijzonder gedreven om een WK voetbal op hun naam te schrijven, maar toch verrasten ze vriend en vijand toen ze op het WK van 2006 wisten door te stoten tot in de achtste finale. In deze achtste finale kwam het land echter tegenover een sterk Italië te staan waardoor het met het minimum aan doelpunten uit het kampioenschap werd geknikkerd. Jammer, maar wie weet kunnen ze ons dit jaar opnieuw verrassen!

Servië, jammer maar helaas

Servië deed in 2008 mee voor de kwalificatie op het EK voetbal, maar kwam niet door de voorrondes. De verwachtingen waren dan ook niet erg groot wat het WK van dit jaar betreft, maar toch wist het land te verrassen en treden ze op 13 juni 2010 voor het eerst ooit op een WK voetbal aan tegen Ghana.

Hoe de Serviërs het er vanaf zullen brengen is nog maar zeer de vraag, maar iedereen is het er nu al over eens dat ze geen enkele bedreiging vormen voor de Duitsers.

Dark horse is Ghana

En dan is er nog het Afrikaanse Ghana. Ghana liet op het WK van 2006 zien dat het in staat was om verder te komen dan de eerste ronde, maar in de tweede ronde kwam het tegenover een ijzersterk Brazilië te staan, waardoor de Afrikanen niet anders konden dan de aftocht blazen.

Met 3 – 0 werd Ghana uit het kampioenschap geknikkerd, maar het liet zien dat het in staat is om te verrassen op een WK en dat zijn ze ook dit jaar weer van plan. Toch moet het land rekening houden met een sterke tegenstand uit de hoek van Duitsland en zelfs Australië en lijkt het bijzonder onwaarschijnlijk dat ze door kunnen stoten tot in de volgende ronde. Zeg nooit, nooit, we zullen het zien!

Conclusie, het zijn de duitsers

Alles bij elkaar opgeteld is het logisch dat Duitsland in groep D als absolute favoriet wordt aangewezen. Het moet echter gezegd dat in verschillende WK’s de grootste favorieten het eerste eruit werden gespeeld en enige voorzichtigheid blijft dan ook geboden.

Toch kan Duitsland zich beroepen op een bijzonder sterk elftal dat beschikt over een zeer grote motivatie. Mochten jullie het ons vragen zouden we maar snel voor Duitsland gaan als groepswinnaar in groep D!

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in