Home Deelnemende landen Wie wordt groepswinnaar in groep E van het WK in Zuid Afrika?

Wie wordt groepswinnaar in groep E van het WK in Zuid Afrika?

0

Groep E, de groep van Nederland, Japan, Denemarken en Kameroen is een groep om in het oog te houden. Over het algemeen wordt vooral Nederland na de sterke prestatie op het EK voetbal van 2008 getipt als mogelijke groepswinnaar.

Betsson

Nederland is grote favoriet

Favoriet is Nederland in ieder geval, maar de tegenstand is niet meteen miniem te noemen. Vooral Japan zou een bedreiging kunnen betekenen voor de Nederlanders, hoewel voetbalkenners het er over eens zijn dat er een bijzonder groot kwaliteitsverschil van toepassing is tussen beide ploegen.

Nederland heeft z’n lessen getrokken uit het EK van 2008 en is in ieder geval vastbesloten om het nu anders en vooral nog beter aan te pakken. Met een bijzonder kwalitatief elftal ligt de weg naar de overwinning open en is groepswinnaar worden zeker niet ondenkbaar!

Japan maakt ook een goed kans

Japan doet het goed in de AFC Asian Cup, waar het in 1992, 2000 en 2004 steeds de eerste plaats wist te bemachtigen. Toch is de tegenstand in een dergelijke competitie een aanzienlijk stuk kleiner dan op een WK en dat is in het verleden reeds gebleken. Nooit eerder kon het Aziatische land echt potten breken op een WK, maar in 2002 kon het wel doorstoten tot in de achtste finale.

Het feit dat Japan wordt aangewezen als grootste tegenstander voor Nederland in groep E zegt misschien meer over de kwaliteit van de andere ploegen dan over Japan zelf. Al bij al lijkt het inderdaad een gevecht te zullen worden tussen Nederland en Japan, maar als we eerlijk zijn kunnen we nu eigenlijk al met onze ogen dicht zeggen wie dat gevecht zal winnen. Aan jullie om te raden wie!

Denemarken, underdog

Denemarken is een absolute underdog op het WK in Zuid-Afrika, maar daar ligt misschien wel het gevaar van het Deense elftal. Maar zelden kon Denemarken echt indruk maken op een kampioenschap van formaat als het WK, maar toch bereikte het in 1998 zomaar uit het niets de kwartfinale.

De laatste jaren is de kwaliteit in de ploeg er echter aanzienlijk op achteruit gegaan waardoor niemand het land echt kansen geeft voor de volgende ronde.

Kameroen niet onderschatten

Ten slotte is er nog het Afrikaanse Kameroen. Afrikaanse voetballanden onderschatten heeft in het verleden bewezen niet steeds bijzonder verstandig te zijn, maar toch lijken de andere ploegen in groep E het Afrikaans geweld van Kameroen niet te vrezen.

In 1990 bereikte Kameroen de kwartfinale van het WK, maar in de daarop volgende jaren werd het land er steeds in de eerste ronde uitgespeeld. Bij het WK van 2008 kwam Kameroen zelfs niet door de Afrikaanse voorrondes. Hoewel je maar nooit weet schatten we ook de kansen van Kameroen in deze groep alles behalve hoog in.

Conclusie. Nederland door naar volgende ronde.

Nederland wist op het EK van 2008 veel voetbalharten te veroveren. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Oranje in groep E de absolute favoriet is om als groepswinnaar door te stoten naar de volgende ronde.

De tegenstand is niet bijzonder groot, maar toch is het niet verstandig een land als Japan te onderschatten, je weet immers maar nooit. Met de juiste ingesteldheid en de kwaliteit waarover Oranje nu beschikt kan het echter niet anders dan groepswinnaar worden.

Wedden op:

Nederland – Denemarken
Nederland – Japan
Nederland – Kameroen

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in