Home Deelnemende landen Wie wordt groepswinnaar in groep F van het WK in Zuid Afrika?

Wie wordt groepswinnaar in groep F van het WK in Zuid Afrika?

0

Groep F is de groep van huidig wereldkampioen Italië en het ziet er naar uit dat het “La Squadra Azzurra” niet meteen lastig gemaakt wordt. De tegenstand in groep F komt namelijk van Paraguay, Nieuw-Zeeland en Slowakije en hoewel vooral Paraguay niet onderschat mag worden lijkt er over het algemeen een groot kwaliteitsverschil aanwezig te zijn.

Betsson

Italië favoriet, wie anders

De kansen van Italië worden bijzonder hoog ingeschat en zeker met deze loting staan ze volgens velen al met één voet in de volgende ronde. Toch even aanhalen dat Italië op het EK van 2008 behoorlijk wat steken heeft laten vallen waardoor het ook bij de bookmakers een niet echt gunstige positie wist te bemachtigen.

Over het algemeen wordt echter aangenomen dat Italië lessen heeft getrokken uit zijn verlies op het EK van 2008 waardoor het nu meer dan ooit de drang voelt om zichzelf op te volgen als wereldkampioen.

Paraguay maakt een goed kans

Paraguay vormt in groep F zonder enige twijfel dus de grootste tegenstand voor het Italiaanse elftal. Hoewel het Zuid-Amerikaanse land nog nooit verder kwam dan de tweede ronde op een WK zijn de verwachtingen in Zuid-Amerika hooggespannen.

Daar gaan ze er hoe dan ook reeds vanuit dat het dit jaar een Zuid-Amerikaans land zal zijn dat de beker mee naar huis zal nemen. Pittig detail is dat Paraguay in deze onderlinge strijd rekening moet houden met grote namen als Brazilië en Argentinië en laten die nu op vlak van kwaliteit toch nog net iets beter scoren…

Nieuw-Zeeland, Darkhorse

Nieuw-Zeeland wist zich tot ieders verbazing voor het eerst sinds 1982 nog eens te plaatsen voor een WK voetbal. Het legde een mooie, maar toch niet bijzonder moeilijke kwalificatiecampagne af en wist uiteindelijk in november 2009 Bahrein achter zich te laten in de weg naar het WK.

Of het Oceanische land in groep F een partij zal zijn voor Italië en Paraguay is echter nog maar zeer de vraag. Wij voetballiefhebbers moeten het vooral zien als een ultieme kans om een bijzonder elftal eens van dichtbij te kunnen bewonderen!

Slowakije. Jammer maar helaas

En dan is er nog Slowakije, eveneens een nieuwkomer op het WK. Nooit eerder kon Slowakije zich kwalificeren voor de laatste ronde van een groot kampioenschap en ook de kwalificatiecampagne voor het WK van 2010 verliep niet zonder slag of stoot. In een toch wel lastige groep, waarin zowat iedere andere ploeg beschikt over meer kwaliteit krijgen de Slowaken het bijzonder moeilijk. Zij zien het in ieder geval reeds als een eer dat men op een dergelijk kampioenschap kunnen en mogen aantreden. Meedoen is belangrijker dan winnen… Toch?!

Conclusie groep F

Italië wil zichzelf ontzettend graag opvolgen als wereldkampioen en met de indeling in groep F ligt de weg naar de top helemaal open. Hoewel Paraguay misschien nog een gevaar kan betekenen voor de Italianen lijkt het verder een uitgemaakte zaak te zullen worden. Italië wordt groepsleider in groep F en plaatst zich daarmee zonder veel moeite voor de volgende ronde!

Wedden op:

Nederland – Denemarken
Nederland – Japan
Nederland – Kameroen

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in