Home Deelnemende landen Wie wordt groepswinnaar in groep G van het WK in Zuid Afrika?

Wie wordt groepswinnaar in groep G van het WK in Zuid Afrika?

0

Brazilië, Noord-Korea, Ivoorkust en Portugal, dat zijn de landen die in een lastige groep G zullen strijden voor een plaats in de volgende ronde. Het woord topvoetbal nemen we niet snel in de mond, maar met het vooruitzicht op een wedstrijd tussen Brazilië en Portugal kan niemand ontkennen dat er vuurwerk in de lucht hangt. Wat kan het Portugese Elftal van wereldvoetballer Cristiano Ronaldo doen tegen het Braziliaanse geweld van namen als Kaka, Julio Cesar en Luis Fabiano? We zullen het zien op het komende WK!
Speel met 888sport

Portugal, favoriet?

Portugal kreeg te maken met een bijzonder lastige kwalificatie campagne waarin het zelfs tot op het laatste ogenblik onduidelijk was of het land zich zou kunnen plaatsen voor de eindfase van het kampioenschap. In een groep met Denemarken, Zweden, Hongarije, Albanië en Malta werden de Portugezen verrassend tweede en kwam het in een play-off terecht tegen Bosnië en Herzegovina.

Voor de Portugezen was het alles of niets en zowel thuis als in Bosnië en Herzegovina zelf gingen ze steeds met het kleinste doelpuntenverschil winnen. De kwalificatie was na een lange campagne dan toch een feit. Of het in groep G iets kan betekenen tegen een wederom erg sterk Brazilië is echter nog maar zeer de vraag.

Brazilië, favoriet!

In Zuid-Amerika is Brazilië de absolute nummer één. Daar verwachten de fans niets minder dan een nieuwe wereldtitel en als we eerlijk zijn moeten we bekennen dat de kansen daartoe zeker aanwezig zijn. In een groep met tegenstand uit de hoek van Ivoorkust en Noord-Korea lijkt er voor de Brazilianen niet veel aan het handje te zijn. Enige bedreiging vormt als vanzelfsprekend Portugal, welke in het verleden voldoende heeft bewezen menig sterk voetballand aan de kant te kunnen zetten.

Ivoorkust, darkhorse

Voor Ivoorkust is het, het tweede opeenvolgende WK waarin het zich kan kwalificeren voor de eindronde. Opvallend genoeg wist het zich relatief eenvoudig te plaatsen voor het WK, waarin het in 2006 nog niet verder kwam dan de eerste ronde. De Afrikanen zijn in ieder geval van plan om alles uit de kast te trekken en dat zal in een bijzonder sterke groep als groep G zeker geen overbodige luxe zijn. We zijn benieuwd!

Noord-Korea, hahahaha

Wat Noord-Korea betreft liggen de kaarten even anders. De eerste keer dat het land deelnam aan het WK voetbal (meerbepaald in 1966) wist het meteen door te stoten tot in de kwartfinale. De daarop volgende jaren kon het zich echter geen enkele keer meer plaatsen voor de eindfase van het kampioenschap, tot nu in 2010. Toch zijn de Koreanen realistisch en weten ze dat de kans dat ze in een groep met Portugal en Brazilië door kunnen stoten naar de volgende ronde bijzonder klein is.

Conclusie

In groep G blijft de twijfel over de mogelijke groepswinnaar toenemen. Als we de kwalificatiecampagne erbij nemen zouden we kunnen stellen dat Brazilië de absolute favoriet is, maar Portugal is vastbesloten om op het WK zelf keihard terug te slaan. Dat het tussen de Portugezen en de Brazilianen zal gaan valt dus in ieder geval niet te ontkennen, maar wie wordt er nu volgens ons groepswinnaar? Na alles afgewogen te hebben kunnen we niet anders dan de meeste kansen toe te schrijven aan de Brazilianen.

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in