Home Deelnemende landen Wie wordt groepswinnaar in groep H van het WK in Zuid Afrika?

Wie wordt groepswinnaar in groep H van het WK in Zuid Afrika?

0

Groep H wordt stiekem gezien als de groep van de verrassingen. Want wie had bijvoorbeeld gedacht dat Zwitserland zich na het EK van 2008 nog zou kunnen plaatsen voor het daarop volgende WK? En wat met het Centraal-Amerikaanse land Honduras, dat vriend en vijand verraste toen het zich voor het eerst sinds 1982 nog eens kon plaatsen voor de eindronde van het WK? En dan is er nog Chili.

Chili heeft de voorbije WK kwalificatiecampagnes gestreden dat het een lieve lust was, maar kwam telkens net niet in de eindronde terecht. Voor het WK van 1990 werd Chili gediskwalificeerd, waarna het meteen voor het daarop volgende WK werd uitgesloten. Eén land is geen verrassing en dat is natuurlijk de regerende Europese kampioen Spanje!

Spanje, mogelijke toernooi winnaar

Spanje heeft op het EK van 2008 meer dan ooit bewezen dat het een land is om rekening mee te houden. In een ijzersterk kampioenschap speelden Torres en co zich relatief vlot naar een spannende finale tegen Duitsland, welke het uiteindelijk met 1 – 0 won. Op het WK van 2006 viel Spanje eveneens op. Daar raakte het tot in de achtste finale, waar het door een ijzersterk Frankrijk naar huis werd gespeeld. Na de overwinning op het EK zijn de Spanjaarden echter beslist één van de absolute favorieten om ook het WK op hun naam te schrijven. Ze hebben er in ieder geval zin in en met een grote selectie van ’s werelds beste spelers lijkt Spanje nu al de gedoodverfde groepswinnaar te zijn.

Zwitserland, beste kans op tweede plek

Zwitserland wist zich na een bijzonder slecht EK verrassend te plaatsen voor de eindfase van het WK. In 2006 wist het land zich eveneens te plaatsen voor de eindronde, waar het zelfs kon doorstoten tot in de tweede ronde. De huidige verwachtingen zijn in ieder geval niet bijzonder hooggespannen. Men is het parcours van het EK 2008 nog lang niet vergeten en in een groep met Spanje lijkt de volgende ronde niet meteen binnen handbereik.

Honduras, jammer

Honduras wist zich voor het eerst sinds 1982 nog eens te plaatsen voor de eindronde van het WK en het is meteen vastbesloten om alles op alles te zetten om zo ver mogelijk te komen. De tegenstand is echter groot en de kans dat de Hondurezen door kunnen stoten naar de volgende ronde lijkt bijzonder onwaarschijnlijk.

Chili, ook jammer

Ten slotte is er nog het Zuid-Amerikaanse Chili dat na een reeks van bewogen jaren nog eens mee mag doen op een eindronde van het WK. In de Cope América doet het land in ieder geval sinds jaar en dag mee voor de hoogste plaatsen en in 2007 wist het nog de kwartfinale te bereiken. Wat de Chilenen tegen een sterk spelend Spanje bijvoorbeeld kunnen verrichten is echter nog maar zeer de vraag. We krijgen er in ieder geval binnenkort een antwoord op!

Conclusie

Zoals jullie bij het lezen van dit artikel zonder enige twijfel hebben kunnen opmaken lijkt het in groep H een uitgemaakte zaak. Hoewel veel landen hier de motivatie hebben om door te gaan naar de volgende ronde ontbreekt het ze stuk voor stuk aan de nodige kwaliteit. Spanje heeft een ijzersterk elftal waarmee het vastbesloten is potten te breken op het komende WK en het zal dan ook geen verrassing zijn dat we hen aanduiden als groepswinnaar in groep H.

Quotes en Odds

Hier vind je de beste Quotes en Odds op de wedstrijden van het WK 2010 in Zuid Afrika vind je hier.

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in