Home Deelnemende landen Wordt Nederland’s volgende tegenstander Slowakije wereldkampioen?

Wordt Nederland’s volgende tegenstander Slowakije wereldkampioen?

0

Wereldkampioen Slowakije. Dit zal de gemiddelde Nederlanders niet waarschijnlijk in de oren klinken. Ik heb het dan ook even niet over voetbal. Want weten we eigenlijk van dit jonge land? Slowakije bestaat pas sinds 1993. En de nationale sport is NIET voetbal, maar ijshockey. En in dit ijshockey heeft Slowakije de wereldtitel al eens behaald.

Slowakije en Nederland, verrassende overeenkomsten

Het voetbal komt op de tweede plaats in Slowakije.Het Slowaakse team bestaat natuurlijk ook nog maar kort.
Tot 1993 maakte het immers deel uit van Tsjecho-Slowakije, dat vaak meedeed voor de prijzen maar ooit slechts 1 prijs won.

Het werd in 1976 Europees Kampioen. Dat hebben Nederland en Slowakije dus gemeen. Tsjecho-Slowakije was overigens ook twee maal verliezend finalist op een WK, namelijk in 1934 en 1962.

Het Slowakije van nu

Als zelfstandig team wisten de Slowaken zich pas in 2006 enigszins in de schijnwerpers te spelen. Tijdens het kwalificatietoernooi werd Slowakije knap tweede in de poule, achter Portugal.

Dankzij die tweede plaats kreeg Slowakije de kans zich middels een play-off te plaatsen voor het toernooi, maar trof in die play-offs Spanje, dat twee keer te sterk bleek.

Hoewel Slowakije de eerste twee wedstrijden in de groep weinig tot geen indruk maakte, speelden ze tegen Italië een sterke wedstrijd. En hoewel wij er wellicht niet echt op gelet hebben, was het Slowakije van de derde wedstrijd het Slowakije van de kwalificatie. Zij werden toen eerste in hun groep, en lieten Slovenië, Tsjechië, Polen, Noord-Ierland en San Marino achter zich. Geen ploeg die je moet onderschatten dus!

Liever Slowakije dan Italië

Hoewel Nederland nog nooit eerder tegen Slowakije speelde, prefereert het Nederlandse team Slowakije als tegenstander boven Italië.

Coach van Marwijk is echter zeer op zijn hoede en haast zich de Slowaken de hemel in te prijzen. “ Slowakije heeft zeer sterk gespeeld tegen de Italianen en ik was voor het WK al van mening dat dit team wel eens ver zou kunnen komen. Het wordt een zware kluif in de volgende ronde”.

Slowakije, een team zonder sterren maar met spirit

Spits Vittek is met twee doelpunten de grote man bij de Slowaken, maar spreekt toch niet echt tot de internationale verbeelding.

Hij was echter de koning te rijk met de verrassende zege op Italië . “We speelden als team en hebben alles voor elkaar over gehad en dat heeft de wedstrijd beslist. We hadden hier niet van durven dromen. Dit is goed voor het Slowaakse voetbal “, vond Vittek, die overigens gekozen werd tot man van de wedstrijd.

De Slowaakse bondscoach Vladimir Weiss was ook euforisch na afloop. “Alleen de dag dat mijn zoon werd geboren, was een mooiere dag in mijn leven.”

Nu inzetten: Wedden op Nederland Slowakije

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in