Home Deelnemende landen Zuid-Korea geen stunt op WK

Zuid-Korea geen stunt op WK

0
Vlag Zuid Korea
Wedden op Zuid Korea

Van de vier landen die Azië mag laten deelnemen aan het WK 2014 is Zuid-Korea er één van. In een poule met Iran, Oezbekistan, Qatar en Libanon wisten de Zuid-Koreanen als tweede te eindigen.

Enkele de Iraniërs moest Zuid-Korea voor zich houden. Gemakkelijk verliep de kwalificatie echter niet, want na zes speelronden was slechts één doelpunt het verschil tussen nummer twee Zuid-Korea en nummer drie Oezbekistan.

Ondanks deze nipte kwalificatie mag Zuid-Korea zich inmiddels al wel gaan opmaken voor de achtste WK-deelname op rij.

Voor het hoogtepunt in die reeks moeten er teruggegaan worden naar het WK 2002, toen het land het wereldkampioenschap zelf organiseerde in samenwerking met Japan. Onder leiding van bondscoach Hiddink en sterspelers als Ji-Sung Park, Jung Hwan Ahn en Ki Hyeon Seol bereikte het land uiteindelijk de vierde plaats op het WK. Op weg naar de halve finale had het land onder andere grootmacht Italië uitgeschakeld, iets wat de spelers en bondscoach een heldenstatus opleverde in eigen land. Ook op het WK 2010 wisten de Zuid-Koreanen enigszins te verrassen door in de poule als tweede te eindigen. Echter was uiteindelijk halve finalist Uruguay in de tweede ronde te sterk voor de Aziaten.

Of Zuid-Korea in Brazilië ook voor een stunt kan zorgen is twijfelachtig. In de kwalificatie werd duidelijk dat de huidige selectie nog veel kwaliteit te kort komt. Veel van de spelers zijn nog actief in de eigen competitie. Enkel verdediger Park Jo-Hoo (FC Basel) en aanvallers Son Heung-Min (Bayer Leverkusen) en Ji Dong-Won (Borussia Dortmund) spelen bij noemenswaardige buitenlandse clubs.

Ook oud-bondscoach Hiddink denkt niet dat Zuid-Korea ver gaat komen, maar in zijn ogen is dat ook niet het belangrijkste doel van het land. “Zuid-Korea is fel en wil attractief voetbal spelen. De fans houden niet van een bang, defensief ingestelde ploeg. Korea moet een ploeg zijn die aanvalt en avontuurlijk speelt. Op die manier zal de ploeg wereldwijd herkend worden. Misschien haal je de finale er niet mee, maar de mensen zullen zeggen: het is leuk om deze ploeg te zien spelen.”, aldus Hiddink.