Home Deelnemende landen Zwitserland zonder nederlaag geplaatst

Zwitserland zonder nederlaag geplaatst

0
Vlag Zwitserland WK 2014 wedden
Wedden op Zwitserland

Voor de derde maal op rij heeft Zwitserland zich weten te plaatsen voor een Wereldkampioenschap. Als nummer één in kwalificatiepoule E mogen de Zwitsers zich op gaan maken voor een Braziliaans avontuur.

In een kwalificatiepoule met Slovenië, IJsland, Noorwegen, Albanië en Cyprus waren de Zwitsers op voorhand al favoriet, maar dat het kleine land zich ook zonder nederlaag zou plaatsen voor het WK werd op voorhand niet verwacht.

Zeker niet aangezien bondscoach Hitzfeld een hoop nieuwe aanpassingen moest doen na het mislopen van het EK 2012. Sterkhouders als Alexander Frei, Stephane Grichting en Hakan Yakin werden te oud bevonden en moesten plaatsmaken voor aanstormend talent. Dat Hitzfeld dit met succes heeft doorstaan is mede te danken en de zeer goede lichting die er aan komt. Spelers als Xherdan Shaqiri (Bayern München), Admir Mehmedi (SC Freiburg) en Mario Gavranovic (FC Zurich) paste zich moeiteloos aan waardoor een perfecte mix ontstond tussen jong en oud.

De twee spelbepalende spelers van Zwitserland zijn echter nog altijd Gokhan Inler en Tranquilo Barnetta. Beide spelers zijn samen goed voor al drie wereldkampioenschappen en mogen zich op gaan maken voor de volgende. De kans is daarom ook groot dat, gezien de leeftijd van dit duo, het voor hen het laatste eindtoernooi is.

Voor wie het in ieder geval een afscheidstoernooi gaat worden is succescoach Hitzfeld. De geboren Duitser gaf aan dat het tijd werd om aan zijn familie en vrienden te denken en daarom een punt achter zijn rijke carrière te zetten. Over het feit dat Zwitserland sinds zijn komst enorm sprongen vooruit heeft gezet als voetballand blijft de trainer bescheiden. ‘’ “Dat is te danken aan het grote potentieel aan goede, jonge voetballers en de talrijke routiniers”, aldus Hitzfeld, die eerder actief was bij Borussia Dortmund en Bayern München.