Home WK Nieuws Noord-Korea – Zuid-Korea 0-0

Noord-Korea – Zuid-Korea 0-0

DELEN

Ondanks dat het WK in Quatar nog ver weg is worden er toch al kwalificatiewedstrijden gespeeld. Vandaag was het de beurt aan Noord Korea tegen Zuid Korea. Een beladen duel in het Kim Il-sung stadion in Pyongyang .

Nu hebben beiden landen hebben na drie van de acht kwalificatieduels zeven punten. Zuid-Korea leidt de groep op basis van haar doelsaldo. Voor deze groepen geldt dat alleen door gaat naar de volgende kwalificatieronde. Op 4 juni in 2020 staan beide kemphanen weer tegenover elkaar, dan wordt er gevoetbald in Zuid-Korea.

Een ‘wedstrijdverslag’

We weten dat het stadion zo goed als leeg was, publiek en journalisten waren niet welkom. De wedstrijd werd niet uitgezonden buiten Noord-Korea en dus kunnen we alleen de uitslag mededelen, 0-0. Met deze uitslag zal vooral het Noord-Koreaanse team blij zijn. Op de FIFA ranking staan zij er veel slechter voor dan de buren uit het zuiden (113e vs 37e) .

Via Twitter was de wedstrijd te volgen, echter dit werd verzorgt door de officials van de FIFA en die staan niet bekend om een kleurrijke verslaggeving.

Het was voor het eerst dat de twee landen, die technisch gesproken met elkaar in oorlog zijn, elkaar in het eigen land troffen. Voorheen werden deze wedstrijden altijd buiten Noord-Korea gehouden.

In de hele voetbal geschiedenis speelden de beide Korea’s slechts 19 keer tegen elkaar, de eerste keer in 1978. 8 keer won het zuiden, 2 keer het noorden, 9 maal eindigde het in een gelijkspel.