Home Nederlands elftal Andorra – Nederland WK 2014 kwalificatie Oranje koploper groep D

Andorra – Nederland WK 2014 kwalificatie Oranje koploper groep D

0

Robin van Persie foto-door-alegerminoOp dinsdag speelt Nederland tegen Andorra, opnieuw een wedstrijd binnen de WK-kwalificatie voor het toernooi in 2014 in Brazilië. Aangezien Andorra normaal gesproken geen enkel probleem op zou moeten leveren heeft Van Gaal geen vervanging opgeroepen voor zijn twee geschorste spelers en blijft er een selectie van 19 man over.

Eerder al had hij aangegeven dat hij ‘slechts’ tot 21 goede spelers tegen Estland kon komen, daar waar er 23 waren toegestaan. Andorra zou normaal gesproken geen enkel probleem voor Oranje moeten betekenen, waardoor het nog altijd mogelijk is als een van de eersten plaatsing voor het WK af te dwingen. Andorra – Nederland wordt om 20.30 uur gespeeld en wordt uitgezonden bij SBS 6.

Bijna blamage tegen Estland

Indien Nederland had gewonnen van Estland was dat met volledige zekerheid mogelijk geweest. Nederland verzuimde echter de Esten weg te spelen en werd op die manier in verlegenheid gebracht toen zij op een 2-1 voorsprong kwamen. Nederland probeerde nog terug te komen, maar het leek er lange tijd op dat dit niet meer zou lukken. Pas in de blessuretijd werd Robin van Persie in het strafschopgebied naar beneden gehaald. Hij benutte de strafschop vervolgens zelf en zorgde er met de 2-2 voor dat een blamage het Nederlands Elftal net aan bespaard bleef.

WK in Brazilië

Bovendien ligt het Nederlands Elftal nog altijd uitstekend op koers om zich te plaatsen voor het WK in Brazilië. Van de andere teams in de groep voor de kwalificatie is nog geen spoor, waardoor de kans klein lijkt dat dit eerste puntenverlies van Oranje roet in het eten zal gaan gooien. Wat dat betreft ligt de weg na hopelijk een overwinning op Andorra volledig open. Aan de andere kant zijn er veel kritische geluiden te horen over zowel het team van dit moment als de insteek van bondscoach Louis van Gaal. Is het Nederlands Elftal van dit moment wel sterk genoeg om hoge ogen te kunnen gooien op het aanstaande WK?