Home Nederlands elftal De Champions League finale zit het WK in de weg

De Champions League finale zit het WK in de weg

0

De voetbalfans zitten de komende maanden op rozen. Zoals elk jaar komt natuurlijk de finale van de Champions League weer langzaam dichterbij en vanaf 11 juni barst in Zuid-Afrika het wereldkampioenschap voetbal los. Dit zijn de momenten waar de voetballiefhebber het om doet, het zal weer smullen worden achter de televisie.
Speel Betsson

Maar zitten deze twee hoogtepunten elkaar niet in de weg? De strijd tussen de clubs en de landen duurt immer voort en vergt een hoop van de individuele spelers.

De Champions League finale zit het WK in de weg

De Champions League finale zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 22 mei. Het hoogtepunt van het Europese clubvoetbal zal daarmee minder dan een maand voor aanvang van het WK gespeeld worden. Dit betekent voor de fans achter de buis een aardige aaneensluiting van mooie wedstrijden, maar voor de spelers en landen kan dit een vervelend probleem met zich meebrengen.

De landenteams dienen zich uiteraard voor te bereiden op het WK. Het is voor de ploegen op zich al lastig om zich gedegen voor te bereiden met spelers die overal ter wereld spelen voor de allerbeste clubs op het allerhoogste niveau.

De talenten van Nederland in de Champions League

Neem bijvoorbeeld vier van de meest creatieve spelers van het Nederlands elftal: Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Rafael van der Vaart. Deze spelers spelen respectievelijk in Italië, Engeland, Duitsland en Spanje. Die jongens breng je dus niet zomaar zo eenvoudig bij elkaar.

Daar komt nog bij dat waarschijnlijk Sneijder en zeker Robben nog kans maken om deel te nemen aan de Champions League finale. In dit geval zullen de spelers op 22 mei de zwaarste wedstrijd van het seizoen spelen, wat betekent dat ze op z´n vroegst op de 24ste beschikbaar zullen zijn voor Oranje.

Voorbereiden met een incompleet team

Voor die tijd zullen de clubs hun spelers niet zomaar laten gaan om ze onder leiding van Bert van Marwijk te laten trainen met hun teamgenoten voor het WK.

Dit betekent dat de bondscoach de voorbereiding zal moeten doen met een incompleet team. Vlak voor het toernooi wordt dit aangevuld met de absolute top, hoe kunnen we op die manier een team verwachten dat goed op elkaar is ingespeeld?

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in