Home Nederlands elftal Estland – Nederland met Wesley Sneijder

Estland – Nederland met Wesley Sneijder

0

Estland - Nederland Wedden WK voetbal 2014 foto door UK in ItalyWesley Sneijder heeft alsnog een telefoontje van bondscoach Louis van Gaal gehad, met de vraag zich klaar te maken voor de WK voetbal 2014 kwalificatie wedstrijden tegen Estland en Andorra. Eerder werd de 29-jarige middenvelder gepasseerd door Georgino Wijnaldum, omdat hij niet fit genoeg zou zijn. Wijnaldum heeft echter last van enkelklachten, die hij opgelopen zou hebben tijdens de wedstrijd van PSV tegen Cambuur (0-0). Dit biedt Wesley Sneijder alsnog de kans om zich wellicht in het Oranje shirt te mogen laten zien, om aan te tonen hoe fit hij is.

Wesley Sneijder onvoldoende fit

Van Gaal heeft tijdens zijn periode als bondscoach al meerdere malen aangegeven alleen met de meest fitte spelers te willen spelen. Om die reden heeft hij Wesley Sneijder in eerste instantie niet voorzien van een uitnodiging, net als voor de wedstrijd tegen Portugal.

Met het oog op Estland is dit extra opvallend, aangezien het team een aanvallende speler als Sneijder juist goed lijkt te kunnen gebruiken. Waar Portugal een tegenstander van formaat is, gaat het hier juist om een dwerg binnen het voetbal waar we als Nederland weinig van hoeven te verwachten. Naar alle verwachtingen zal Sneijder zich pas vandaag bij de selectie aansluiten, om aanstaande vrijdag de eerste wedstrijd te spelen.

Twee wedstrijden Nederlands Elftal

Het Nederlands Elftal gaat twee wedstrijden tegemoet, die op papier geen probleem op zouden moeten leveren. Estland – Nederland en Andorra – Nederland, twee voetbaldwergen die normaal gesproken niet in staat zouden moeten zijn punten af te snoepen van Oranje. Indien Nederland er inderdaad in slaagt om de beide wedstrijden te winnen plaatst het zich definitief voor het WK van volgend jaar, dat in Brazilië gespeeld wordt. Er staat om die reden nog enige druk op de wedstrijden, al lijkt het niet meer dan een formaliteit om die op 6 en 10 september af te wikkelen.