Home Nederlands elftal Het hotel van het Nederlands elftal in Johannesburg

Het hotel van het Nederlands elftal in Johannesburg

0

Het Hilton Sandton hotel in de Zuid-Afrikaanse metropool Johannesburg is tijdens het WK van 2010 de uitvalsbasis van het Nederlands elftal. Het viersterrenhotel is gelegen aan Rivonia Road op zo’n 35 kilometer van de internationale luchthaven van Johannesburg.

Hotel van het Nederlands elftal in Johannesburg
Het hotel ligt op slechts een kwartiertje rijden van de Wiltwatersrand Universiteit, waar het Oranje elftal dagelijks zal trainen en is gelegen in het zakendistrict Sandton die staat aangeschreven als een (relatief) veilige buurt. In de onmiddellijke omgeving van het hotel kunnen spelers gaan shoppen in het luxe winkelcentrum of gezellig iets gaan drinken op het Nelson Mandela Square.

Het Hilton Sandton in Johannesburg opende zijn deuren in 1997 en is goed voor 329 kamers, waarvan de Royal Suite de meest luxueuze is. De Royal Suites zijn uitgerust met een receptie, een gastentoilet, een zespersoonsdinertafel, een kuurbad, een studeerkamer en een privékeuken. Voor wie “iets” minder ook goed is zijn er nog de Terrace Suite kamers, die goed zijn voor een prijs van 520 euro per nacht. Anderzijds zijn er ook nog de King Suites die je al kan huren voor een bedrag van 441 euro per nacht.

Speel UnibetWelke kamers de Nederlandse spelers ter beschikking krijgen is niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de spelers het moeten doen met een standaard kamer. Deze kamers zijn te huur voor een bedrag van 282 euro per nacht en zijn gewoon comfortabel ingericht. Vandaag de dag staat er in de kamers nog een oude Samsung televisie, maar die zou volgens de hotelbaas, Axel Hauser, tegen volgend jaar vervangen worden door een nette flatscreen.

Op vlak van faciliteiten ontbreekt het, het hotel aan niets. Het beschikt over een moderne sportschool, een groot buitenzwembad, een sauna, tennisbanen, twee restaurants, een teppanyaki- en sushibar, een cocktailbar en negen vergaderzalen.

Dat het hotel over een internationale bekendheid beschikt valt niet te ontkennen. Het heeft sinds z’n bestaan onderdak geboden aan vier staatshoofden, waaronder de president van Tanzania en ook tal van film en muzieksterren hebben in één van vele de kamers verbleven.

Zo zou onder andere Paris Hilton regelmatig in dit hotel van haar familie verblijven. Nu zou dit volgens hotelbaas Hauser geen probleem zijn, want zij is toch samen met ene zekere Cristiano Ronaldo? Blijkbaar weet De heer Hauser meer dan ons…, aan de andere kant, wie heeft het nog niet met Paris gedaan?

Toch zou de keuze volgens Van Marwijk niet gemaakt zijn op basis van de faciliteiten, maar wel op basis van de ligging. De keuze voor een hotel in Johannesburg is dan weer vooral gemaakt omwille van de ligging op een hoogte van zo’n 1700 meter. Wanneer de spelers in het op zeeniveau gelegen Kaapstad zouden verblijven, zouden ze het risico lopen om snel vermoeid te raken door een gebrek aan zuurstof. Waarom ze dan niet gewoon in een tentje op één of andere heuvel gaan kamperen is natuurlijk nog maar zeer de vraag.

In ieder geval dienen de spelers van het Oranje elftal niet bang te zijn dat ze gestoord zullen worden tijdens het WK. Zo’n 80 procent van alle gasten in het hotel zullen iets te maken hebben met het wereldkampioenschap volgens de hotelbaas. En voor wie het toch allemaal even te druk wordt is er natuurlijk nog steeds het ruime dakterras die voorzien is van een vijver met koikarpers en beschikt over een fantastisch uitzicht over Johannesburg. En zeggen dat ze er nog eens dik voor betaald krijgen ook…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in