Home Nederlands elftal Moet Royston Drenthe mee naar het WK?

Moet Royston Drenthe mee naar het WK?

0

De meningen over de beslissing van de Nederlandse bondscoach Bert Van Marwijk om Drenthe voorlopig niet op te roepen voor het WK in Zuid-Afrika waren verdeeld. Vooral de motivatie voor het niet oproepen van de vleugelspeler van Real Madrid is voor discussie vatbaar.

BetssonVolgens Van Marwijk komt Drenthe te weinig aan spelen toe en ook zijn goede invalbeurt in de wedstrijd tegen AC Milan heeft de bondscoach niet weten te overtuigen. De vraag werd al enkele keren gesteld of Van Marwijk wel objectief naar de prestaties van Drenthe kijkt. De hamvraag blijft echter ook de dag van vandaag of Drenthe nu al dan niet mee moet naar het WK in Zuid-Afrika.

In eerste instantie heeft Royston Drenthe een grote groei meegemaakt. Hij begon als 5-jarige speler bij de amateurclub Neptunus om al snel aangetrokken te worden door het Nederlandse Feyenoord. Op 9 augustus 2007 wordt dan vervolgens een akkoord bereikt tussen Real Madrid en Feyenoord waarbij Drenthe voor een bedrag van 13 miljoen euro wordt overgenomen door de Spaanse topclub. Drenthe werd aangenomen om de gehele linkerflank te versterken en vulde die taak naar behoren in. De ervaring die je bij een dergelijke topploeg boekt kan van onschatbare waarde zijn voor het nationaal elftal. Dat je niet meteen iedere wedstrijd in de basis staat maakt deze ervaring niet ongedaan.

Anderzijds is het opmerkelijk dat Drenthe op interesse kan rekenen van tal van internationale topclubs en dat Van Marwijk de kwaliteiten van deze speler nog steeds niet wil inzien. Clubs als Panathinaikos, Fenerbahçe, Aston Villa, Villarreal, Paris Saint-Germain en Olympique Lyonnais toonden alvast belangstelling. Eerder had Drenthe in 2007 ook al eens een aanbod van het Italiaanse Fiorentina afgeslagen.

Royston Drenthe en Real Madrid

Op het veld heeft Drenthe meermaals laten blijken zijn plaats bij Real Madrid waard te zijn. Hij speelde voor het eerst voor Real op 15 augustus 2007, terwijl hij op 18 augustus in de wedstrijd tegen Sevilla meteen zijn eerste doelpunt scoorde. Drenthe maakte met andere woorden een geweldige start, maar moest bij Real opboksen tegen de grote concurrentie waardoor hij steeds minder speelminuten kreeg.

Het duurde tot eind januari, begin februari 2009 alvorens Drenthe opnieuw wat meer speelminuten kreeg. Op 10 februari 2009 mocht hij reeds na 10 minuten invallen voor sterspeler Robinho en ook nu weer speelde Drenthe een uitstekende wedstrijd. Met zowel een assist als een goal viel de Nederlandse flankspeler meteen op. Het feit dat Drenthe de laatste tijd opnieuw meer speelminuten maakt en ook in de Champions League wedstrijd tegen AC Milan wist te scoren spreekt in zijn voordeel. Real Madrid begint de capaciteiten van Drenthe meer en meer naar waarde te schatten en misschien is dat iets wat ook Van Marwijk zou moeten doen.

Ons advies over Royston Drenthe

Laat Royston Drenthe meegaan naar het WK en laat hem doen waar hij goed in is. Wie weet is hij wel van een onschatbare waarde voor oranje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in