Home Nederlands elftal Nederland – Turkije Kwalificatiereeks WK begint voor Oranje

Nederland – Turkije Kwalificatiereeks WK begint voor Oranje

0

Nederland – Turkije. Vrijdag 7 september, 20.30 uur in de Amsterdam Arena. Het Nederlands elftal is (hopelijk) op weg naar het wereldkampioenschap voetbal te Brazilië in 2014. In de eerste kwalificatiewedstrijd wordt meteen de waarschijnlijk sterkste tegenstander van de groep getroffen: Turkije. Vier dagen later, op dinsdag 11 september, volgt de uitwedstrijd tegen Hongarije.

WK oranje Huis
Oranje Huis

Maandag kwamen de door bondscoach Louis van Gaal gekozen spelers bijeen in Noordwijk, traditioneel het startpunt van een interland die in Nederland wordt gespeeld. Midden augustus werkte Oranje zijn eerste wedstrijd onder leiding van de her intredende bondscoach Van Gaal af. België diende Nederland een vuistslag toe: 4-2.

Gelukkig had de wedstrijd geen consequenties, al tellen resultaten van officiële oefenduels ook mee voor de Fifa ranking, waarop Nederland is gezakt van de eerste plek in augustus 2011 naar de huidige achtste plaats. Turkije staat overigens op de dertigste plek. Op 15 augustus speelde Turkije vriendschappelijk in en tegen Oostenrijk. Dat duel eindigde in 2-0 voor de Oostenrijkers. De eindstand was al in de rust bereikt.

Oranje selectie

Vergeleken met de selectie tegen België, ontbreken bij Oranje ditmaal Ibrahim Afellay, Adam Maher, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart. Arjen Robben was afgelopen weekend grieperig en speelde daarom bij Bayern Munchen niet mee tegen Stuttgart. “’Ik moet nu gewoon snel herstellen. Ik ben niet geblesseerd, maar moet weer even op kracht komen. Als dat lukt, ben ik er vrijdag bij”, zegt de buitenspeler.

Van Gaal neemt risico`s door Van der Vaart en De Jong buiten de selectie te laten. De wel geselecteerde vleugelverdedigers Ricardo van Rhijn, Daryl Janmaat, Jetro Willems en Bruno Martins Indi zijn op het hoogste niveau zeer onervaren, terwijl John Heitinga (Everton) en Joris Mathijsen (Feyenoord) dit prille seizoen weinig indruk hebben gewekt.

De statistieken voor Nederland – Turkije

Van de acht vorige onderlinge duels won Nederland er drie en Turkije twee. Het doelsaldo spreekt in het voordeel van Oranje: 8-5. Een vervelende trend is dat Nederland al vier competitieve duels op rij heeft verloren (de laatste ek-kwalificatiewedstrijd plus de drie duels op Euro 2012). De laatste acht wk-kwalificatieduels, op weg naar het wk 2010, werden allemaal gewonnen. Daardoor kan nu de negende zege op rij worden geboekt en dat betekent een evenaring van het nationale record.

Bwin verwacht dat Nederland de eerste drie punten pakt:

  • Winst Nederland 1,45
  • Gelijkspel 4,33
  • Winst Turkije 6,50

Wedden op Nederland – Turkije ?.Kijk hier voor de odds van de andere bookmakers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in