Home Nederlands elftal Nederland wil vlammen tegen Turkije

Nederland wil vlammen tegen Turkije

0

Het Nederlands elftal haalde afgelopen vrijdag flink uit tegen Hongarije en heeft daarmee duidelijk laten zien nog altijd hongerig te zijn. Oranje is al geplaatst voor het WK 2014 in Braziliƫ, maar dient alles op alles te zetten om hier als groepshoofd aan te kunnen deelnemen.

Daarnaast willen de spelers graag laten zien wat ze in huis hebben. Wat dat betreft is bondscoach Louis van Gaal erin geslaagd om een ieder maximaal te motiveren en daarmee te zorgen voor een team dat voor elkaar door het spreekwoordelijke vuur gaat.

Goede spitsen aan beide zeiden

De volgende wedstrijd speelt Nederland tegen Turkije, een goed team dat op zoek zal gaan naar de winst. Met name de spitsen Umut Bulut en Burak Yilmaz zijn gevaarlijk, aangezien zij hebben laten zien dat ze gemakkelijk scoren. Aan Nederlandse zijde is Robin van Persie in een uitstekende vorm, zeker nu hij er met 41 doelpunten in geslaagd is om topscorer van het Nederlands elftal te worden. Het zal een spannende wedstrijd worden, waarin Nederland niet zomaar over de tegenstander heen zal kunnen lopen. Bovendien is Turkije licht favoriet bij een aantal van de bookmakers, ondanks dat de wedstrijd in de Amsterdam ArenA gespeeld zal worden.

Belang voor Nederland

Nederland heeft bovendien nog altijd een belang bij deze wedstrijd, ondanks dat het team allang geplaatst is voor het WK 2014 in Braziliƫ. De eerste 7 landen (en Braziliƫ) zullen namelijk als groepshoofd aan mogen treden, iets waar Nederland op dit moment niet bij hoort. Wat dat betreft zal Oranje proberen om iedere wedstrijd te winnen en er daarmee voor willen zorgen dat het toch groepshoofd kan worden. We zien uit naar een spannende wedstrijd tussen Nederland en Turkije, die hopelijk minder eenzijdig zal zijn dat de partij tegen de Hongaren van afgelopen vrijdag.