Home Nederlands elftal Nederland zal nooit een WK winnen

Nederland zal nooit een WK winnen

0

En waarom dan? Het ligt aan onze mentaliteit dat Nederland verliest. Wij, hollanders… wij geven niet genoeg om voetbal, in andere landen gebeurt dat wel. Supporters in Engeland betalen 60 pond per maand voor hun variant van Eredivisie live, en dat zijn er ongeveer 10 miljoen! hier in Nederland halen we de 300.000 die een tientje per maand kunnen of willen missen voor live voetbal op TV.

BetssonMaar als we verder kijken zien we dat de oorzaak van ons ‘falen’ ergens anders ligt. De reden waarom andere landen (bijvoorbeeld Brazilie, Argentinie, Duitsland en Engeland) superieur zijn in het voetbal ligt aan het feit dat deze mensen leven voor het voetbal, mensen staan ’s ochtends op met de bal.. ontbijten een bord kellogs met de bal, lunchen met de bal.. en zelfs de schnitzel wordt verorbert met voetbal.

In Engeland is het duidelijk dat er een voetbalmentaliteit heerst. Supporters zijn uren van te voren al bij het stadion te vinden, en zijn met duizenden te gelijk uitgedost in de clubkleuren. Supporters leven voor hun club en zijn bereid hiervoor een hoop op te offeren, de club is nr 1, daarna komt de rest.

Een ander zeer belangrijk onderdeel van de voetbal voorsprong van bijvoorbeeld Engeland is het feit dat het voetbal daar vele malen dichterbij bij de burger staat dan bijvoorbeeld in Nederland. Stadions die midden in een woonwijk gebouwd zijn, tribunes die direct grenzen aan het veld, spelers die bereid zijn met de supporters te praten.. dit alles zorgt ervoor dat de supporters ‘voetbalminded’ zijn! In Nederland heerst de regeltjes cultuur, opzich niets fouts aan maar het belemmerd ons in het echte (positieve) fanatisme.

Nederlanders supporters zullen nooit volledig voor de sport gaan omdat zij belang hechten aan hun maatschappelijke carrière. Voetbal staat hier veel verder weg van de mensen dan in overige landen. Voetbal is hier slechts een sport, in andere landen is het een overleving, een passie of een uitweg.

Natuurlijk wordt dit in de jaren steeds minder, Nederland heeft steeds meer kans bij een eindronde in het voetbal.
Wie weet is 2010 het Nederlandse jaar. Wie weet winnen we deze keer wel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in