Home Nederlands elftal Oranje als een van de eersten geplaatst voor WK Brazilië

Oranje als een van de eersten geplaatst voor WK Brazilië

0

Robin van Persie foto-door-alegerminoHet Nederlands Elftal is erin geslaagd om zich als een van de eerste landen in Europa voor het WK in Brazilië te plaatsen. Oranje wist van Andorra te winnen, waardoor Louis van Gaal er met zijn team in slaagde om de eindronde van het toernooi te behalen. Het WK in Brazilië zal in de zomer van 2014 plaatsvinden. Er is vanaf dit moment voldoende de tijd om voor een uitgebreide voorbereiding op dat belangrijke toernooi te zorgen.

Hulp van de Turken

Nederland wist te winnen van het team uit Andorra, maar dat alleen was niet voldoende om al in een dergelijk vroeg stadium plaatsing voor het WK af te dwingen. Roemenië vormde een van de concurrenten van Nederland, maar dat team ging onderuit tegen Turkije. De Turken speelde een uitwedstrijd tegen Roemenië, maar slaagde er daar in om het team met 0 – 2 te verslaan. Dit zorgde ervoor dat het Nederlands Elftal aan de 3 punten tegen Andorra voldoende had om zich direct te plaatsen. Dat betekent bovendien dat Louis van Gaal dit keer niet het risico loopt playoffs te moeten spelen, zoals deze Oranje ze enkele jaren geleden (ook onder van Gaal) verloor van Ierland.

Robin van Persie de beste speler

Robin van Persie wist er zowel tegen Andorra als tegen de eerdere wedstrijd tegen Estland voor te zorgen dat er doelpunten op het bord verschenen. Wat dat betreft liet hij duidelijk zien dat hij op dit moment de beste speler van het Nederlands Elftal is. Ook de Belgen hebben aangegeven vooral angstig te zijn voor de spits van Oranje. Robin van Persie is aanvoerder van het team en het lijkt dan ook meer dan vast te staan dat hij de spits zal zijn tijdens het WK in Brazilië de volgende zomer.