Home Nederlands elftal Van Gaal verwacht dat Hongarije inzakt tegen Oranje

Van Gaal verwacht dat Hongarije inzakt tegen Oranje

0

Hongarije – Nederland 11 september 2012 om 20.30 uur. Nederland is dinsdagavond  te gast in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Aldaar wordt de kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal 2014 gespeeld. Bondscoach Louis van Gaal verwacht dat de gastheer Hongarije inzakt en counters van Oranje wil voorkomen.

Wedden op Hongarije - Nederland kwalificatie WK Voetbal 2014“Ze kennen hun kwaliteiten en spelen daarnaar, zeer compact en defensief. Het wordt moeilijker dan tegen Turkije, dat op de aanval speelde”, verklaart Van Gaal. “Het systeem dat ze spelen, 4-1-4-1, zegt eigenlijk al genoeg. Heel defensief. We zoeken altijd de valkuil bij de tegenstander, zoals de nonchalance bij Turkije, maar Hongarije heeft eigenlijk geen valkuil.” Hij wil de opstelling pas dinsdagavond zelf prijsgeven.

Maarten Stekelenburg is, zoals iedereen eigenlijk, niet zeker van zijn terugkeer in het Nederlandse doel. “In individuele gevallen zal ik wellicht andere spelers gebruiken. Tegenover spelers als Balázs Dzsudzsák en Vladimir Koman, een creatieve middenvelder, stel ik misschien wel specifieke spelers op. Morgen zul je wel zien welke”, besluit de bondscoach.

De voormalige Hongaarse international Sandor Popovics heeft ook gevoetbald in Nederland. Hij identificeert de plus- en minpunten van beide landen. “Standaardsituaties kunnen heel gevaarlijk worden. Roland Juhász (Anderlecht), die de eerste goal tegen Andorra maakte, deed dat met zijn hoofd. De Nederlandse defensie is heel kwetsbaar. Als ze nog eens zo verdedigen als tegen Turkije, kan er veel gebeuren. Veel Hongaren spelen in het buitenland en zitten daar op de bank. Ze hebben minder kwaliteit. Met 0-5 winnen van Andorra zegt me niets. Dan is er nog Németh, de aanvaller van Roda JC. Hij heeft de hele voorbereiding van de competitie gemist door transferperikelen en dat is merkbaar in zijn spel.”

Tim Krul, vorige vrijdag nog eerste doelman tegen de Turken, moest vanwege een blessure afzwaaien. Hij wordt vervangen door Jeroen Zoet van RKC, al kan hij als derde doelman niet op speeltijd rekenen. “Zoet is een logische vervanger. Hij is de keeper van Jong Oranje en Cor Pot (coach Jong Oranje) is heel tevreden over hem. Nu kan hij als derde keeper ruiken aan het grote werk.”

Al vier keer eerder speelde Oranje tijdens de wk-kwalificaties tegen Hongarije. Verrassend genoeg deed Hongarije het beter met twee overwinningen en één gelijkspel. In 2011 won Nederland met 4-3 en 0-4. Een nieuwe overwinning zou heel prettig uitkomen, om Oranje lekker op weg te helpen naar Brazilië 2014.

Wedden op Hongarije – Nederland, de noteringen bij Unibet:

  • Winst Nederland 1,45
  • Gelijkspel 4,25
  • Winst Hongarije 6,50

Wedden op Hongarije – Nederland?. Kijk hier voor de odds van de andere bookmakers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in