Home Nederlands elftal Waarom Maarten Stekelenburg in het doel moet tijdens het WK

Waarom Maarten Stekelenburg in het doel moet tijdens het WK

1

Eén van de meest gestelde vragen in de aanloop naar het WK is welke doelman we nu kunnen verwachten in het Nederlandse elftal. Over het algemeen wordt aangenomen dat Ajax doelman Maarten Stekelenburg die eer te beurt zal vallen.

Speel Unibet

Voorkeur voor Stekelenburg

Stekelenburg geniet de absolute voorkeur van bondscoach Van Marwijk en loodste Oranje als het ware door de kwalificatiecampagne. Tal van Nederlandse doelmannen hebben onderhand al laten weten dat Stekelenburg de enige juiste keuze is voor het WK. Onder hen ook Sander Boschker, de doelman van FC Twente.

Invalbeurten Van der Sar

Aan de andere kant stelt zich nog steeds de vraag of Van Der Sar, doelman bij Manchester United zich voor het WK opnieuw zal aanmelden of niet. In oktober 2007 maakte de Nederlandse topkeeper bekend dat hij na het EK in Oostenrijk en Zwitserland in 2008 niet meer aan zou aantreden als keeper van het nationale elftal. Van Der Sar trouwde in 2006 en maakte toen bekend meer tijd bij zijn gezin door te willen brengen.

Door het uitvallen van Stekelenburg en Timmer werd Van Der Sar door Van Marwijk in het najaar van 2008 echter opgeroepen voor de interlands tegen Ijsland en Noorwegen. Gezien het belang van de interlands stemde Van Der Sar hier in toe. Hij voegde er wel aan toe dat het zijn laatste rentree was in het Nederlandse elftal. Waar hebben we dit eerder gehoord?

Van der Sar, thuis beter af

Met het WK voor de deur stelt zich toch de vraag of Van Der Sar nog niet denkt aan een terugkeer. Ook intern kwam deze vraag al eens een aantal keren naar boven, maar nooit werd er een sluitend antwoord op gegeven. Vooralsnog staat de uitspraak van Van Der Sar dus nog steeds als een huis dat we hem in het Oranje elftal niet meer terugzien.

Dan vallen we uiteindelijk toch terug op Stekelenburg, die op 3 september 2004 zijn debuut maakte in het Nederlandse elftal en sindsdien het nationale elftal een grote dienst heeft bewezen. Had Stekelenburg in het najaar van 2008 geen schouderblessure opgelopen, dan had hij waarschijnlijk zonder probleem ook de andere interlands moeiteloos kunnen keepen. Het lot heeft daar helaas anders over beslist, maar dat is niet anders.

Michel Vorm tweede doelman

Anderzijds werd ook de Utrechtse doelman Michel Vorm genoemd als mogelijke kanshebber. Hij werd eerder op 3 oktober 2008 opgeroepen door Van Marwijk om in te vallen voor Maarten Stekelenburg en Henk Timmer die beiden niet speelklaar waren. Uiteindelijk maakte Vorm zijn debuut in het Nederlandse elftal op 19 november 2008 in de vriendschappelijke interland tegen Zweden, die door Nederland gewonnen werd met 3 – 1. We kunnen echter stellen dat Vorm slechts een invaller was die het gemis van grotere keepers moest (proberen) opvullen.

Stekelenburg in het doel: Uitgemaakte zaak

Voor velen is het dan ook een uitgemaakte zaak. Stekelenburg moet in het doel en is de enige doelman die het Nederlandse doel tijdens het WK kan verdedigen. Laat ons dan wel hopen dat hij zijn tussenkomsten iets minder hardhandig aanpakt als in de interland tegen Australië. Tijdens deze wedstrijd kreeg Stekelenburg een rode kaart voor een wel erg harde tussenkomst op Joshua Kennedy. Hiermee was hij ook meteen de eerste doelman die in het Nederlandse elftal rood pakte.

1 REACTIE

  1. Wat een kolder om die jongen in Oranje te willen hebben! Stekelenburg? Ne! Die geeft niet méér dan de schijn van een betrouwbare sluitpost. Typisch 020-se arrogantie. Nergens op gebaseerd en slechts bereid tot werken als het tegenwerken betreft. Heb je niets aan. Piet Velthuizen, Michel Vorm & Sander Boschker zijn de enige logische keepers voor Oranje. Toevallig…. dat zijn er drie. Precies het gewenste aantal om mee te nemen naar het WK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in