Home Nederlands elftal Wie wordt de topscorer van het Nederlandse elftal?

Wie wordt de topscorer van het Nederlandse elftal?

1

Het WK 2010 komt steeds dichterbij en het is dan misschien ook wel eens interessant om al eens een gooi te doen naar wie topscorer kan worden van het Nederlandse elftal. Vooral Robin van Persie wordt genoemd als mogelijke kanshebber, maar de voorronde heeft daar anders over beslist.

Speel Unibet
In de kwalificatiecampagne heeft Oranje maarliefst zeventien keer weten te scoren, waarvan er maar één doelpunt afkomstig was van de voet van Van Persie. Topscorers waren Kuijt van Liverpool en Huntelaar van AC Milan met elk drie doelpunten achter hun naam.

Van Persie grote favoriet?

Toch blijft Van Persie de grote favoriet om topscorer te worden en over het algemeen gezien is dat ook niet zo vreemd. De sterspeler van het Engelse Arsenal maakte er in elf competitieduels zeven doelpunten. Die prestaties werden nauwkeurig opgevolgd door Van Marwijk die Van Persie in de oefeninterland tussen Nederland en Italië als centrale spits inzette. Helaas voor Van Persie werd hij na amper tien minuten op schandalige wijze van het veld getrapt waarna een langdurige periode van blessure volgde.

Door deze blessure krijgen andere grote namen als Huntelaar en Kuijt, maar ook Van Bommel en Van Der Vaart, die elk twee doelpunten scoorden tijdens de kwalificatiecampagne terug het voordeel van de twijfel. Dat er veel doelpunten zullen vallen is met eenvoudige tegenstanders als Japan, Kameroen en Denemarken wel zeker, de vraag is echter tot op vandaag van welke schoen ze gaan vallen en wie er met name in de voetsporen treedt van bijvoorbeeld Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp, Ruud Van Nistelrooy en laat ons ook Marco Van Basten niet vergeten.

Als ie meegaat maakt Huntelaar een kans om topscorer te worden

Kort door de bocht gezien zouden we inderdaad kunnen stellen dat het niveau van Van Persie hem als enige echte mogelijke topscorer maakt van het WK. Toch denken we dat je een Huntelaar die voor een slordige 15 miljoen euro van Real Madrid naar AC Milan verhuisde niet over het hoofd mag zien.

Ondanks zijn nogal ongelukkige seizoensstart kwam hij op 29 november 2009 voor het eerst aan scoren toe in een wedstrijd die op het scherpst van de snee werd gespeeld. Tel daarbij op dat hij in de WK kwalificatiecampagne drie keer wist te scoren en daarmee (één van de twee) topscorers werd en je hebt een tegenstander om rekening mee te houden.

Dark horse: Dirk Kuijt

En dan is er natuurlijk ook nog Dirk Kuijt, speler van Liverpool en topscorer in de Eredivisie van 2005 en met drie doelpunten naast Huntelaar topscorer in de WK kwalificatiecampagne. Om nu al met zekerheid te kunnen zeggen dat Van Persie de absolute enige favoriet is voor de rol van topscorer is dus vrij riskant. Huntelaar en Kuijt zullen er zonder twijfel wederom alles aan doen om het doel zo vaak mogelijk te proberen te vinden en hun aanvallen subliem af te werken. Laten we met z’n allen hopen dat Van Persie snel terug volledig fit is zodat de strijd later dit jaar helemaal kan losbarsten!

1 REACTIE

  1. Huntelaar vind ik een leuke sportive speler.Heeft veel te weinig de kans gehad om te laten zien wat hij kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in