Home Nederlands elftal WK oefenprogramma voor Nederland is rond

WK oefenprogramma voor Nederland is rond

0
WK oefenprogramma voor Nederland is rond
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Het Nederlands elftal heeft zijn oefenprogramma in aanloop naar het WK voetbal 2014 helemaal rond. Achtereenvolgens wordt er geoefend tegen Frankrijk, Ecuador, Ghana en Wales. Hierdoor zag Van Gaal al zijn wensen gehonoreerd worden.
De bondscoach wilde namelijk oefenen tegen een sterk Europees, Zuid-Amerikaans en Afrikaans land. Met Frankrijk (20e op de Wereldranglijst), Ecuador (23e) en Ghana (24e) als opponenten kan er dus gesproken worden van een zware campagne. De wedstrijd tegen Wales (55e) kan dan ook gezien worden als de ideale tegenstander voor de uitzwaaiwedstrijd in de ArenA.

Frankrijk – Nederland 5 maart

Als eerste wordt er geoefend tegen Frankrijk. Van alle duels is dit ook de enige wedstrijd die niet op Nederlandse bodem plaats vindt. Oranje ontmoet de Fransen namelijk in Parijs op 5 maart. De laatste keer dat het Nederlands elftal ‘les Blues’ ontmoette, was tijdens het EK 2008. Nadat eerst Italië met 3-0 was verslagen, werd wonder boven wonder ook Frankrijk met 4-1 verslagen, waarna Nederland zich op te gaan maken voor een gooi naar de Europese Titel. Het Rusland van toekomstig bondscoach Hiddink voorkwam dit echter door in de kwartfinale te winnen van Oranje.

Nederland – Ecuador 17 mei

Nederland trof Ecuador nog maar één keer eerder. In 2006 won Nederland het oefenduel tegen de Ecuadorianen met 1-0. Dirk Kuijt zorgde toen voor de winnende treffer. Het land is tijdens het WK 2014 ingedeeld bij Frankrijk, Zwitserland en Honduras.

Nederland – Ghana 31 mei

Ghana was ook bij de aanloop naar het WK 2010 opgenomen in de oefencampagne van het Nederlands elftal. Destijds won Oranje met 4-1 door doelpunten van Kuijt, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie. Tijdens het aankomende WK bevindt Ghana zich in de Poule des Doods met Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten.

Nederland – Wales 4 juni

Ook Wales was al eens tegenstander tijdens de campagne voor een groot toernooi. In 2008 werden de Welshmen met 2-0 geveld door Oranje. Van de zes keer dit beide landen elkaar troffen wist Wales nooit een gelijkspel of overwinning te behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in