Home Wedden WK Curling

Wedden WK Curling

Wedden op het WK Curling in 2021

In april 2021 vind het WK Curling voor mannen plaats in Calgary Canada. Een sterk bezet toernooi, maar de vraag is of de sterke landen zich zullen melden in Canada i.v.m. coronamaatregelen.

Het WK Curling voor mannen bestaat uit 13 herenteams uit de zones Amerika, Europa en Pacific-Azië van de World Curling Federation en is de uitgelezen plek waar teams kwalificatiepunten kunnen verdienen voor de Olympische Winterspelen.

Het WK curling voor mannen is een jaarlijks terugkerend curlingtoernooi, dat in 1959 voor het eerst werd georganiseerd.

Wanneer is het WK Curling mannen 2021?

Datum: 3 – 11 april 2021
Land: Canada
Plaats: Calgary
Locatie: Markin MacPhail Centre
Klassement: Wereldkampioenschap mannen

Curling WK 2021

Wedden WK Curling Calgary

Kanshebbers WK Curling

Curling kent een paar klassiek sterke landen die in zowel dames, heren als gemixt constant presteren. Dit zijn ook direct de landen om in de gaten te houden als je gaat wedden op Curling tijdens dit WK.

Mannen: Groot Brittannië , Canada, Denemarken, Italië, Japan, Norwegen, Zuid Korea, Zweden, Zwitserland, Verenigde staten.

Bookmakers over Curling

De bookies zijn gek op Curling omdat het zo spannende sport is en er maar weinig voor nodig is om de kansen compleet om te draaien. Curling is een moeilijke sport om te analyseren. Geen wonder dat het “schaken op ijs” wordt genoemd – in de strategie zijn er veel onvoorspelbare factoren en valkuilen, die vaak het resultaat van het team bepalen.

Als speler kun je hoge winsten behalen. Dit komt ook omdat outsiders een relatief grote kans hebben. Onze eigen Nederlandse mannen zijn zo’n outsider.

Curling soorten weddenschappen

To the end. Curling is een van de sporten waarbij teams tot het laatst spelen om de winst te bepalen, en in het geval van een gelijkspel wordt een beslissend extra rone toegewezen. Daarom bieden bookmakers meestal uitkomsten met twee opties, zonder de mogelijkheid van een gelijkspel.

Head start. Een redelijk populaire wedvorm voor curling is waar teams een ongelijk niveau elkaar ontmoeten. Wedden op de overwinning van de favoriet in dergelijke spellen is vaak niet winstgevend, en wedden op de underdog kan een verloren zaak zijn, dus de handicap is hier een goede optie.

Bijvoorbeeld, de Zweden (de favoriet) ontmoeten de Nederlanders (underdog), en om de gegeven kansen te laten stijgen van 1.90 naar 3.50, mogen de Nederlandse curling-spelers met niet meer dan drie punten verliezen.

Totaal. Hier kun je voorspellen hoeveel punten aan het einde van de wedstrijd worden gescoord, inclusief de extra ronde (indien nodig). In de topcurling voor mannen is het gemiddelde totaal 11-13 punten. Bij grote competities, zoals de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen bieden bookmakers ook odds op individuele totalen van beide teams.

On the first end. Een populaire weddenschap voor mensen die zo snel mogelijk willen winnen. Het toevalselement is erg hoog, en de kansen van een zwakker team zijn tegen het einde hoger, Het inzetten op winst van de underdog is lucratief. Bookmakers proberen zich aan te passen en min of meer eerlijke kansen aan individuele teams toe te wijzen.

Long term. Veel bookmakers bieden aan om lang voor de wedstrijd te wedden op de winnaar van de toekomstige WK, Olympische Spelen of een ander groot toernooi.

Soms kun je wedden dat een bepaald team op zijn minst de finale bereikt. Vooral als het om een top land gaat is dit erg aantrekkelijk.