Home Wedden WK Darts

Wedden WK Darts

Wedden op het WK Darts in 2021

Vanaf 18 december 2020 tot 4 januari 2021 wordt de 27ste editie van het PDC Wereldkampioenschap Darts gehouden. In Londen wedijveren 96 deelnemers voor de wereldtitel. De top 3 bij de bookmakers zijn nu Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Dimitri van den Bergh als hoogst genoteerd. Wie van hen wordt de nieuwe wereldkampioen, of gaat er toch een outsider met de winst naar huis?

Bookmakers WK Darts 2021

  • Gerwyn Price: 2.50
  • Dave Chisnall: 3.25
  • Gary Anderson: 3.50
  • Stephnen Bunting: 11.00

Bovenstaande quotering zijn een gemiddelde van de 3 bookies: Unibet, Bwin en Bet365

9 darter op WK darts

Gooit een deelnemer tijdens een wedstrijd op het WK een negendarter?
Ja: 2.52
Nee: 1.44

Bovenstaande quotering zijn een gemiddelde van de 3 bookies: Unibet, Bwin en Bet365

Hoe werkt wedden op darts?

De Dartsport leent zich uitstekend voor het afsluiten van weddenschappen. Bijna alle wedvarianten zijn op Darts toepasbaar. Daarbij zijn er veel statistieken waarop je je inzet kunt baseren.

Er zijn een aantal markten voor het wedden op darten die populair zijn bij spelers. Hieronder laten we je de meest gebruikte wedmogelijkheden van darts zien.

Matchweddenschappen

Dit is het belangrijkste onderdeel van wedden op darts. Daarin wed je op de winnaar van één bepaalde wedstrijd – zo simpel is het. Je kunt ook geld inzetten op de juiste setscore of de uitslag van de verschillende legs in de wedstrijd.Je kunt er bijvoorbeeld op wedden hoeveel 180-ers er worden gegooid per set in de wedstrijd.

Outright winner

Een andere belangrijke vorm van wedden op darts is door middel van de ‘Outright winner’. Bij Outright weddenschappen wed je op de winnaar van een toernooi – bijvoorbeeld de winnaar van dit Wereldkampioenschap. Er zijn ook spelersmarkten, zoals bijvoorbeeld wedden of Michael van Gerwen een Nine Dart finish gooit in het toernooi.

Over / under wedden

Bij darts kun je altijd over / under-wedden, zoals wedden op het totale aantal sets in een wedstrijd. Stel een wedstrijd wordt gespeeld om de beste van 5 sets. Het minimum aantal sets voor de hele wedstrijd is dan drie en het maximum vijf. Als je wedt op “meer dan 4,5” in totaal sets, win je als de wedstrijd eindigt in vijf sets. Dit gebeurt wanneer de wedstrijd op 3-2 eindigt. Als de wedstrijd in vier of drie sets eindigt, verlies je de weddenschap.

Set Handicap

Het is ook mogelijk om ‘Set handicap’ te wedden. Als je in een best of five set-wedstrijd wedt dat speler A wint met een handicap van -2,5, betekent dit dat hij de wedstrijd met 3-0 moet winnen om je weddenschap uitgekeerd te krijgen.

180’s

Een ander soort weddenschap is het aantal 180-ers dat in een wedstrijd wordt gegooid. Vaak is er een over / under markt voor dit type weddenschap. Dat komt dan neer op  meer dan 4,5 180-ers in de wedstrijd.

Uiteraard is er ook een markt voor wie van de spelers de meeste 180-ers gooit in een wedstrijd.

Combinaties

Soms zijn quotering laag en vraag je je af waarom je speelt. Probeer dan eens te combineren. Op combinaties van weddenschappen volgt altijd een hogere notering omdat je weddenschappen met elkaar worden vermenigvuldigd en vormen zo één quotering.

Nog meer?

Ja nog veel meer. Darten is zo populair voor het wagen van een gokje dat Bookmakers er alles aan doen om een zo volledig mogelijk wedprogramma te presenteren. Inzetten kan ook op: hoogste checkout, King of the Oche, 9 darts finish, speler specifiek weddenschappen en tientallen combinaties.

Live wedden op darts

Alle bookmakers bieden wed-markten voor darten aan. De meeste van hen maken het mogelijk om live op darts te wedden. Dit houdt in dat je kunt inzetten, ook nadat een wedstrijd al gestart is. Dit stelt je als gokker in staat om snel te reageren op ontstane spelsituaties en tussenstanden.

Die informatie kun je dan meenemen voor je volgende weddenschap.

De voordelen op een rijtje:

  • Hoe goed gooien de spelers hun dubbels
  • Hoe hoog zijn gemiddeldes van de spelers
  • Wat is de vorm van een speler in de wedstrijd
  • Zijn er externe factoren (publiek) die invloed hebben