Wedden op het WK handbal voor vrouwen in 2021

In december 2021 vindt het WK Handbal voor vrouwen plaats in diverse steden in Spanje. Een sterk bezet toernooi waar de Nederlandse vrouwen de wereldtitel gaan verdedigen.

Wedden op Handbal is sowieso erg leuk met vele wedmogelijkheden. Alle grote bookmakers hebben een uitgebreid programma met weddenschappen voor dit geweldige handbaltoernooi. Slim inzetten kan zeer lucratief zijn.

Wanneer is het WK Handbal 2021?

Datum: 2 – 19 december 2021
Land: Spanje
Speelsteden: Barcelona, Granollers, Tarragona, Lleida, Castellón de la Plana en Badalona
Klassement: WK voor vrouwen

Deelnemers

  • Nederland (als regerend wereldkampioen)
  • Spanje (als gastland)
  • Dertig nog te kwalificeren landen.

Een WK met 32 deelnemers is een primeur. Tot 2021 waren er maximaal 24 landenteams.

Deze beslissing heeft geleid tot het volgende format.

De start van het toernooi is een voorronde van acht poules van  vier teams. De beste drie teams kwalificeren zich voor de hoofdronde, de nummers vier spelen het toernooi in de President’s Cup voor de plekken 25 tot en met 32.

De hoofdronde bestaat uit 4 poules van steeds 6 teams. De twee top landen van iedere hoofdronde poule plaatsen zich voor de kwartfinales. De nummers 3 tot en met 6 van elke hoofdronde poule worden gerangschikt als nummer 9 tot en met 24. De verliezers van de kwartfinale worden gerangschikt als nummer 5 tot en met 8.

Daarna volgen de halve finales, wedstrijd om plek 3-4 en de finale, op 19 december.

Wedden WK Handbal vrouwen

Wedden op WK Handbal

De eenvoudigste weddenschap is bij handbal gokken op de winnaar van een wedstrijd. Er zijn ook de zogenaamde ‘over/under’ weddenschappen. Hier zet je in op het totaal aantal doelpunten dat gemaakt wordt in een bepaalde wedstrijd. Bij handbal begint dat vaak bij 50,5. Je zet dan in op meer of minder dan 51 doelpunten. Bij een ‘over/under’ weddenschap worden alle doelpunten van beide teams op één hoop gegooid. Het maakt dus niet uit welk team wint of scoort. Spannend en populair onder mensen die graag een gokje wagen op handbal.

Je kunt ook inzetten op de winnaar van de eerste of tweede helft, de winnaar van een toernooi of een positieve of negatieve handicap op een team plaatsen.
Denk ook eens aan:

  • Outright winnaar
  • Topscorer van het toernooi
  • Wedden op tweede en derde plaats
  • Handicap wedden (als er een duidelijk favoriet is)

Kanshebbers WK Handbal dames

Na de winst op het WK eind 2019 in Japan hebben de Nederlandse dames zich definitief gevestigd in de top van het mondiale handbal. Toch zijn ze voor dit toernooi geen favoriet. Noorwegen won in 2020 het EK in een zinderende finale tegen Frankrijk. Denemarken als echt handbalnatie staat altijd hoog bij de bookies, evenals Kroatië.

Bookmakers over WK Handbal

De bookies tippen ook Noorwegen en Frankrijk voor dit WK. Maar de bookmakers kijken ook naar de medaillespiegel, daar zien we dat Noorwegen met 8 keer toernooiwinst (uit 14 toernooien) het uitzonderlijk goed doet. Noorwegen is dan ook volgens de bookmakers de topfavoriet.