Home Wedden WK Hockey

Wedden WK Hockey

Wedden op het WK Hockey mannen in 2023

het FIH Hockey Wereldkampioenschap voor heren is de 15e editie van de FIH Hockey, het vierjaarlijkse wereldkampioenschap voor nationale hockeyteams voor heren, georganiseerd door de Internationale Hockey Federatie.

Dit toernooi is een uitgelezen kans om te wedden op hockey. Het is groot van opzet, veel wedstrijden en de bookmakers steken hun nek uit om een uitgebreid programma op te zetten.

Het toernooi zal worden gehouden in het Kalinga stadion in Bhubaneswar en in het Biju Patnaik Hockey stadiom in Rourkela in India van 13 tot 29 januari 2023.

Zoals altijd zullen 16 landen met elkaar strijden in dit toernooi. Naast het gastland, India, ontvangen de vijf continentale kampioenen een automatische startplek. De resterende 10 landen dienen zich te kwalificeren via een kwalificatierondes.

Wanneer is het WK Hockey 2023?

Datum: 13-01-2023 tot en met 29-01-2023
Land: India
Plaats: Bhubaneswar en Rourkela
Locatie: Kalinga stadion en Biju Patnaik stadion
Klasse: heren
Klassement: WK

Hockey WK 2023

Hieronder een foto van het Kalinga Stadion.

Wedden op het WK Hockey voor mannen

Kanshebbers WK Hockey

Op ieder WK behoort het gastland tot één van de favorieten. Zij hebben het thuisvoordeel en dat is een niet te onderschatten factor. Verder zien we dat de klassieke Hockey landen tot de favorieten behoren. Australië, Nederland, België (winnaars WK 2018) Argentinië en Duitsland.

Bookmakers over WK Hockey

De bookies bieden verschillende weddenschappen aan rond hockeytoernooien. Er kan er in ieder geval altijd ingezet worden op de uitslag van de wedstrijd: winst team A, winst team B of een gelijkspel.

Verder zijn verschillende andere weddenschappen mogelijk, waaronder het aantal doelpunten dat gemaakt wordt in de wedstrijd en soms per persoon (topscorer). In het eerste geval wed je of het totale aantal doelpunten in die wedstrijd boven of onder het gegeven aantal komt. Dit is een zogenaamde over- of under weddenschap.

Als je het toernooi gaat volgen is het ook interessant om in te zetten op de uiteindelijke winnaar. Voor dit WK tippen wij India en België. Andere wedvormen bij hockey zijn:

  • het aantal overtredingen
  • het aantal strafcorners tijdens de wedstrijd
  • de topscorer van de wedstrijd
  • het verschil in doelpunten

Bij grote toernooien doen de bookmakers hun best om een uitgebreid programma aan weddenschappen op te zetten.

Wedden op het WK Hockey voor mannen

Het is van groot belang om te bepalen op wie je gaat wedden als je inzet op hockey. Kennis van de sport en het toernooi is van groot belang en zal profijt leveren.

Ook kennis over wanneer wel en niet in te zetten en wat goed quotering zijn is van belang.

Is de quotering van een bepaald team bijvoorbeeld 2,45 (is 2,45 keer je inleg bij winst) en ben je vrijwel zeker dat dit team gaat winnen, dan is inzetten een no-brainer. is de quotering slechts 1,55 (is 1,55 keer je inleg bij winst) en zijn de teams gelijkwaardig, dan kan je beter je geld in je zak houden. Het risico is te groot en de mogelijke winst stelt ook niet zoveel voor.