Wedden WK schaatsen allround en afstanden

Het schaatsseizoen is alweer een poosje onderweg en zo langzamerhand maken de deelnemers en de toeschouwers zich op voor de belangrijkste wedstrijden van 2020. Het WK afstanden en het WK allround.

WK schaatsen afstanden

Datum: 13 – 16 februari 2020
Land: USA
Plaats: Salt Lake City
Klassement: Wereldkampioenschap

WK schaatsen Allround

Datum: 28 februari – 1 maart 2020
Land: Noorwegen
Plaats: Hamar
Klassement: Wereldkampioenschap

Wedden op schaatsen

Bij schaatsen zijn er veel variaties in afstanden en voor iedere afstand is er weer een ander de favoriet. Dit maakt het interessant om weddenschappen op af te sluiten. De populairste wedstrijden, met de meeste odds zijn de Wereldkampioenschappen en de Olympische spelen. Dan zijn er volop mogelijkheden bij de online wedkantoren om een gokje te wagen.

Uiteraard kun je inzetten op de toernooiwinst, maar er zijn tijdens een WK weekend ook andere interessante weddenschappen. Denk ook eens aan:

  • Head to head weddenschappen
  • Wedden op winst individuele afstanden
  • Wedden op een wereldrecord
  • Wedden op wie het podium bereikt

Kanshebbers WK schaatsen allround

De huidige wereldkampioen bij de mannen is Patrick Roest, hij won, verrassend, vorig jaar in Calgary WK allround. Waarbij iedereen dacht dat Sven Kramer zou winnen. Bij de dames is de Tsjechische Martina Sáblíková al een paar jaar ongenaakbaar.

De bovengenoemde zijn ook in 2020 de favoriet voor het winnen van het WK schaatsen allround.

Bookmakers over schaatsen

De bookies zijn gek op schaatsen. Dat komt omdat er wereldwijd de laatste jaren veel aandacht is gekomen voor deze sport en omdat er veel wedstrijden in een toernooi zijn. Dat biedt kansen voor live wedden.

Schaatsen odds

In de weken naar aanloop van de Wereldkampioenschappen schaatsenzullen hieronder de live odds verschijnen van de belangrijkste kanshebbers. Wij kunnen alvast voorspellen dat Sven Kramer, Patrick Roest en bij de dames Martina Sáblíková de aanvoerders zullen zijn van dit lijstje.

Nederland, top schaatsland

Bijna overal ter wereld wordt er geschaatst, tot in Afrika aan toe. De landen die in de top meedraaien zijn Nederland, Noorwegen, Canada en Duitsland als het gaat om allroundschaatsen. Op de korte afstanden blinken vooral Japan, Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten uit.

Toch duurde het tot de jaren 60 voordat Nederland tot de echte top opklom. Tot die tijd zetten vooral de Noren de toon in het internationale schaatsen. De opkomst van Nederland als schaatsland is met name te danken aan het ontstaan van een aantal indoor ijsbanen, zoals Heerenveen, Leiden, Den Haag en Haarlem.

Vanaf die tijd gingen Nederlandse schaatsers het internationale toneel steeds meer beheersen. Met name Kees Verkerk en Art Schenk hebben hun bijdrage geleverd aan de populariteit van het langebaanschaatsen in Nederland. Later kwamen kwamen toppers als Rintje Ritsma en Sven Kramer.