Home Wedden op het WK voetbal in 2022

Wedden op het WK voetbal in 2022

Wanneer: 21 november 2022 – 18 december 2022
Waar: Quatar
Deelnemers: 32 uit 6 continenten
Zenders: NPO

Als je gaat gokken op het WK 2022 kan dat bij vele gerenommeerde bookmakers. Het geeft extra dimensie aan de het toernooi en de wedstrijden. Je kunt op van alles inzetten: Winnaar van het toernooi, uitslagen van wedstrijden, overtredingen, meest waardevolle speler, gele en rode kaarten, hoekschoppen en nog veel meer. Ook tijdens de wedstrijd kun je je vermaken met een gokje in het liveprogramma van de bookies. Duitsland en Frankrijk staan bovenaan bij de meeste bookmakers.

WK Voetbal in Qatar, waarom?

De keuze om het WK van 2022 door Qatar te laten organiseren is een hoogst opmerkelijke. Op 2 december 2010 viel het besluit om de WK’s van 2018 en 2022 te gunnen aan Rusland en Quatar. Sepp Blatter (oud FIFA voorzitter) gaf destijds aan dat de Arabische wereld het verdient om een WK te organiseren. In 2014 gaf Sepp Blatter aan dat die beslissing niet goed was.

November – December

De hitte in de maanden juni en juli, de maanden waarin het WK gebruikelijk gespeeld wordt, maakt topsport onmogelijk. Temperaturen kunnen oplopen tot 50 graden. De FIFA heeft daarom besloten het WK voetbal in november en december te laten plaatsvinden. In de wintermaanden zakt de temperatuur terug naar gemiddeld 24 graden. Di houdt wel in dat in Europa de normale competitie onderbroken zal worden, onnodig te vermelden dat clubs daar niet blij mee zijn.

Controverse

Dit WK staat vanaf de eerste aankondiging onder druk. Er zijn sinds dien veel controverses geweest. We noemen: dubieuze mensenrechten, slavenarbeid, de enorme kosten (duurste WK ooit), stadions die na het evenement leeg zullen staan, om maar een paar te noemen.