Home WK Nieuws 80-jarige moet Messi naar eerste WK-titel sings 1986 leiden

80-jarige moet Messi naar eerste WK-titel sings 1986 leiden

0
80-jarige moet Messi naar eerste WK-titel sings 1986 leiden

WK Voetbal nieuws. Als Lionel Messi het nog even trekt, krijgt de 31-jarige sterspeler van Barcelona over drie jaar in Qatar een laatste kans om Argentinië naar de wereldtitel te leiden.

Omdat het echter al ruim een kwarteeuw geleden is dat Argentinië wereldkampioen werd, haalde de voetbalbond de man terug die het land eerder een wereldtitel schonk: César Luis Menotti, nu 80 jaar oud.

Masterplan

Bondsvoorzitter Claudio Tapia heeft daarom een masterplan van 172 pagina’s klaar dat ‘de Albiceleste’ uit het slop moet trekken. De eerste stap is de aanstelling van Menotti als directeur van de Argentijnse nationale ploegen. Wie El Flaco (De Magere) niet kent: hij was vorige eeuw even trainer bij Barcelona en Atlético Madrid, maar vestigde zijn naam vooral door Argentinië naar de wereldtitel te leiden met Mario Kempes. Tijdens de finale tegen Nederland in 1978 joeg hij er om en nabij de 70 sigaretten doorheen.

In eigen land is Menotti een legende. Zelfs Diego Maradona vindt dat: “Mocht ik een nieuwe bondscoach moeten kiezen, ik zou gaan voor El Flaco. Maar dan in een moderne versie.” Die magere kettingroker van weleer is immers wel een tachtigjarige die al meer dan een decennium geen club meer trainde.

Mondood

Het is bovendien het monddood maken van een van de grootste criticasters van het beleid in Argentinië. “Het voetbal in ons land is een schande”, zei hij vlak na het destrastreus verlopen WK nog. Of toen Argentinië in de aanloop naar datzelfde WK 1-1 gelijkspeelde tegen Venezuela, vond hij dat “schokkend.” Want, zo zei hij: “Voetbal is als de tango, je kan niet de hele tijd rennen. In het voetbal zijn er rustmomenten en versnellingen. Voetbal heeft ritme, het heeft tempowisselingen. Argentinië speelde in een razend tempo en dat is de grootste vijand van een voetbal.”