Home WK Nieuws Alle deelnemers WK in Brazilië bekend – Uruguay laatste deelnemer

Alle deelnemers WK in Brazilië bekend – Uruguay laatste deelnemer

0
Alle deelnemers WK in Brazilië bekend – Uruguay laatste deelnemer
Wedden op het WK in Brazilië

Uruguay heeft zich weten te kwalificeren en heeft er daarmee voor gezorgd dat nu alle deelnemende landen bekend zijn. Het land slaagde erin het laatste ticket binnen te halen en er daarmee voor te zorgen dat het mee mag strijden om de wereldtitel in de zomer van 2014. Ook Nederland zal deelnemen aan het WK voetbal en kan dan proberen de regerend wereldkampioen Spanje te verslaan. De loting zal op een later moment plaatsvinden, maar de kans is groot dat het team door zal dringen tot in de finalewedstrijden.

Slechts één debutant

Opvallend is dat er slechts sprake is van één debutant op het WK-voetbal, het zijn verder alleen maar landen die er ook eerder al een keer gespeeld hebben. Het is Bosnië-Herzegovina dat er nog niet eerder op mocht treden en daarom een mooie primeur neer kan zetten. Aan de andere kant is het gastland Brazilië een van de grote favorieten, aangezien het team als enige ter wereld 5x de titel heeft weten te pakken. Het Nederlands Elftal heeft drie keer een finale gespeeld, maar is er helaas nog nooit in geslaagd om wereldkampioen te worden.

De gekwalificeerde landen

Tijdens het WK in Brazilië komen de deelnemers van over heel de wereld. Uit Afrika zullen Algerije, Ghana, Ivoorkust, Kameroen en Nigeria meestrijden. Australië, Japan, Iran en Zuid-Korea mogen meedoen voor Azië en vanuit Noord- en Midden Amerika zijn het Costa Rica, Honduras, Mexico en de Verenigde Staten die een plek hebben weten te bemachtigen. Uit Zuid-Amerika zijn Argentinië, Chili, Colombia, Ecuador en Uruguay actief, uiteraard naast het gastland. De enige debutant komt uit Europa en zal het wellicht op moeten nemen tegen landen als België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Italië, Kroatië, Nederland, Rusland, Spanje en Zwitserland.

Het sterke deelnemersveld zal voor een groot aantal spannende wedstrijden gaan zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in