Home WK Nieuws Argentijnse Voetbalbond wil dat Messi zich spaart voor WK Voetbal 2018

Argentijnse Voetbalbond wil dat Messi zich spaart voor WK Voetbal 2018

0
Argentijnse Voetbalbond wil dat Messi zich spaart voor WK Voetbal 2018

WK Voetbal 2018. Claudio Tapia, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond (AFA), heeft laten weten dat Lionel Messi zich de komende weken moet sparen bij zijn club FC Barcelona. Tapia wil dat Messi geen enkel risico neemt met het oog op het WK.

De bondsvoorzitter had lovende woorden voor zijn superster, maar sprak ook zijn bezorgdheid uit. ‘’Lionel speelt altijd op een hoog niveau’’, vertelde Tapia. ‘’Maar ik hoop dat hij zijn vorm tot het WK kan behouden. Ik heb hem gezegd dat hij zich moet verzorgen en misschien wat minder wedstrijden moet spelen bij Barça.’’

Echter is het de vraag of Barcelona-trainer Ernesto Valverde gehoor geeft aan de opmerking van Tapia. Tot dusver liet Valverde zijn belangrijkste speler in 33 van de 39 gespeelde wedstrijden meedoen. Alleen tegen stadsgenoot Espanyol begon ‘de Vlo’ op de bank.

De 30-jarige Messi is niet de enige international die op tijd zijn rust moet pakken met het oog op het WK Voetbal 2018. Tapia sprak uit dat ook de andere internationals, waaronder de in bloedvorm verkerende Sergio Aguero van Manchester City, voorzichtig zijn.

Zware poule voor Argentinië

Op papier krijgt Argentinië te maken met drie pittige tegenstanders op het aankomende WK Voetbal 2018. Het speelschema wijst uit dat het team van Messi begint met een wedstrijd tegen IJsland. Deze partij staat gepland op zaterdag 16 juni om 15.00 uur Nederlandse tijd. Vervolgens spelen de Argentijnen nog tegen Kroatië (21 juni om 21.00 uur) en Nigeria (26 juni 20.00 uur).

Wedden op WK Voetbal 2018

Bij de bookmakers behoort Argentinië vooralsnog niet tot de topfavorieten voor de wereldtitel. Een eindzege voor de Zuid-Amerikanen staat bij Mr Green genoteerd voor @10.00. Als we kijken naar de top drie favorieten, dan zien we Duitsland @5.75, Brazilië @5.75 en Frankrijk @6.50. België, beter bekend als de Rode Duivels, zijn outsider met een odd van @12.00.