Home WK Nieuws Argentinië vestigt hoop op Messi

Argentinië vestigt hoop op Messi

0
Argentinië vestigt hoop op Messi

Heel Argentinië heeft haar hoop op de wereldtitel van het WK voetbal gevestigd op de schouders van Messi. De Argentijnen zien in de dribbelaar van FC Barcelona de perfecte opvolger van Maradona, die in 1986 zijn land bijna hoogstpersoonlijk aan een wereldtitel hielp.

Zelfs de bondscoach van de Argentijnen, Alejandro Sabella, windt er geen doekjes om. “Messi is onvervangbaar. We hebben een aantal wedstrijden zonder ‘Leo’ gespeeld, maar het is een feit dat hij onvervangbaar is. Er is geen club of land in de wereld die hetzelfde gespeeld met of zonder Messi. We zijn dusdanig afhankelijk van hem, dat we het direct merken als hij er niet is.”, liet Sabella als eerste optekenen.

De bondscoach denkt dan ook liever niet na over de mogelijkheid dat Messi nog voor het WK ernstig geblesseerd raakt. Desondanks weet hij dat er wel wat te schuiven valt binnen zijn elftal om het gemis van de veel scorende speler enigszins op te vangen. “Mochten we het zonder Messi moeten stellen, dan moeten we per wedstrijd bekijken hoe we het doen. We hebben daar natuurlijk wel ideeën over. Hij ontbrak vorig jaar augustus ook in de oefenwedstrijd in Rome tegen Italië, net zoals Sergio Agüero. Aan die situatie hebben we ons ook weten aan te passen, we wonnen met 1-2. Het zal nooit hetzelfde zijn zonder hem, maar indien nodig kunnen we ermee omgaan.”, liet Sabella optekenen.

Over wie de bondscoach in ieder geval niet zal kunnen beschikken op het WK in 2014 is Fernando Gago. De speler van Boca Juniors liep in het duel tegen Santa Fé een knieblessure op en zal tijdens het WK nog niet hersteld zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in