Home WK Nieuws Balkanlanden denken aan organisatie WK Voetbal 2030

Balkanlanden denken aan organisatie WK Voetbal 2030

0
Balkanlanden denken aan organisatie WK Voetbal 2030

WK Voetbal. Griekenland wil samen met Bulgarije, Roemenië en Servië proberen het WK voetbal van 2030 binnen te halen. De vier Balkanlanden gaan onderzoeken of het mogelijk is de organisatie van het mondiale voetbaltoernooi op zich te nemen.

“Het is volgens ons de moeite waard om over dit voorstel te praten”, zei de Bulgaarse premier Bojko Borisov na overleg tussen de vier landen in Varna. “Zoals Bulgarije en Italië onlangs samen het WK volleybal organiseerden, kunnen we met Griekenland, Servië en Roemenië wellicht ook het WK voetbal van 2030 huisvesten.”

Concurrentie

De strijd om het WK van 2030 is officieel nog niet geopend, maar ook Zuid-Amerika zou het jubileum-WK willen organiseren. Argentinië, Uruguay en Paraguay hebben zich al officieel kandidaat gesteld voor het WK van 2030. Het is dan 100 jaar na het eerste WK, in Uruguay.

Marokko wil het na een paar mislukte pogingen opnieuw gaan proberen, mogelijk samen met Algerije en Tunesië. Daarnaast onderzoekt de Engelse bond de mogelijkheid om zich samen met Noord-Ierland, Schotland en Wales kandidaat te stellen. Ierland wil zich daar ook bij aansluiten.

Mocht het WK toegekend worden aan Engeland en de andere landen van het Verenigd Koninkrijk, dan is dit het eerste grote voetbaltoernooi voor Engeland sinds het WK Voetbal van 1966.

WK Voetbal

Voordat een beslissing voor het WK 2030 genomen moet worden, staat eerst nog het WK 2022 op het programma. Dit toernooi wordt afgewerkt in Qatar tussen 21 november en 18 december. Frankrijk start als titelverdediger aan dit toernooi.