Home WK Nieuws Ballack gelooft meer in Chili dan in Nederland

Ballack gelooft meer in Chili dan in Nederland

0
Ballack gelooft meer in Chili dan in Nederland
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Voormalig Duits international Michael Ballack verwacht veel van de Zuid-Amerikaanse landen op het WK voetbal 2014. Na twee wereldbekers de richting het Europese continent gingen, voorziet de oud-aanvoerder van Duitsland nu dat de beker in Zuid-Amerika blijft.

‘’Het is moeilijk om succesvol te zijn in Zuid-Amerika. Geen enkel Europees land heeft ooit een WK in Zuid-Amerika gewonnen en het is er sindsdien niet gemakkelijker op geworden. Duitsland steekt, net als Spanje, boven veel andere deelnemers uit. Het talent is aanwezig, we moeten afwachten of het er uitkomt.”, liet Ballack weten in een interview met de FIFA.

Naast Brazilië, verwacht de oud-speler ook veel van de andere landen die zich op het Zuid-Amerikaanse continent bevinden. “Argentinië en Chili kunnen voor een verrassing zorgen. Voor deze teams zal dit wereldkampioenschap voelen als een soort thuiswedstrijd.”, liet Ballack weten, waardoor hij Nederland indirect degradeerde tot een outsider voor de titel. In zijn ogen maken de Chilenen blijkbaar meer kans op het behalen van de tweede ronde dan Nederland. Dat Spanje namelijk een zekerheid is in het rijtje van de landen die de tweede ronde bereiken, staat volgens Ballack buiten kijf.

Zelf heeft de speler in 2010 zijn voetbalschoenen opgeborgen. Dit deed hij nadat hij bij Bayer Leverkusen geen nieuw contract meer aangeboden kreeg. De middenvelder kan echter terugkijken om een roemrijke carrière, waarbij de zijn periode bij Chelsea FC ongetwijfeld het hoogtepunt voor hem vormde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in