Home WK Nieuws België mogelijk geen groepshoofd voor loting WK Voetbal 2018

België mogelijk geen groepshoofd voor loting WK Voetbal 2018

0
België mogelijk geen groepshoofd voor loting WK Voetbal 2018

WK Voetbal 2018. Op de nieuwe wereldranglijst die de FIFA heeft uitgebracht is België drie plaatsen gezakt. De Rode Duivels staan nu op de tiende plaats, die geen recht geeft op een geplaatste status tijdens de loting voor het WK Voetbal 2018 in Rusland.

Op de FIFA-ranglijst is Duitsland de nieuwe nummer één, gevolgd door Brazilië en Argentinië. Europees kampioen Portugal, Zwitserland en Polen zijn de grootste stijgers. Deze drie landen stegen vier plaatsen en zijn de nieuwe nummer vier, vijf en zes van de wereld. Deze plaatsen gaan ten koste van Chili, Colombia, Frankrijk en België, die allen drie plaatsen moesten inleveren.

Negatieve gevolgen voor België

Voor België kan de daling op de FIFA-ranglijst negatieve gevolgen hebben. Alleen de top zeven plus het gastland heeft namelijk recht op een beschermde status voor de loting van de groepsfase. Deze loting staat gepland op 1 december 2017. De Belgen zullen dus nog alles op alles moeten zetten in de kwalificatiereeks en daarnaast zal de concurrent nog in de fout moeten gaan.

Gemakkelijk zal het echter niet gaan worden. Met nog vier wedstrijden te gaan, wachten nog de lastige uitwedstrijden in Griekenland en Bosnië. Daarnaast voelt België de hete adem van Spanje en Italië, die momenteel net buiten de top 10 staan.

Een geplaatste status of niet, de Belgen mogen zich in ieder geval wel op gaan maken voor een nieuwe WK-eindronde. De Rode Duivels hebben 16 punten uit zes wedstrijden en hebben hiermee al vier punten voorsprong opgebouwd op de nummer twee, Griekenland. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt er weinig fout te kunnen gaan voor het team van Roberto Martinez.

Wedden op WK Voetbal 2018

Naast het feit dat België mogelijk geen groepshoofd is voor het aankomende WK Voetbal, worden onze zuiderburen ook niet gezien tot de favorieten voor de eindzege bij de bookmakers. Op de Rode Duivels staat een notering van @17.00.

Bookmaker Betway verwacht meer van regerend wereldkampioen Duitsland @6.50 en de Zuid-Amerikaanse landen Brazilië @7.50 en Argentinië @7.50.