Home WK Nieuws Bert van Marwijk als bondscoach Australië naar WK Voetbal 2018

Bert van Marwijk als bondscoach Australië naar WK Voetbal 2018

0
Bert van Marwijk als bondscoach Australië naar WK Voetbal 2018

WK Voetbal 2018. Bert van Marwijk gaat toch nog naar het WK 2018 in Rusland. De voormalig bondscoach van Oranje is speciaal voor de eindronde aangesteld als bondscoach van Australië.

Aanvankelijk wist Van Marwijk zich met Saudi-Arabië al te plaatsen voor het WK Voetbal, maar kort na de plaatsing besloot hij zijn contract in te leveren. De belangrijkste reden voor het ontslag was het feit dat hij te weinig vrijheid kreeg voor zijn eigen werkwijze. Ook zijn assistent en schoonzoon, Mark van Bommel, stapte op.

Diezelfde Van Bommel zal Van Marwijk gaan vergezellen in ‘Down Under’. ‘’Het is vrij snel gegaan’’, aldus Van Bommel in gesprek met Radio 538. “We hebben nog heel weinig tijd nu. Het is een uitdaging om het team in korte tijd zo te laten voetballen zoals wij dat voor ogen hebben.”

Voetbalbond blij met aantrekken Van Marwijk

De Australische voetbalbond is erg verheugd dat het een trainer van het kaliber Van Marwijk aan kon trekken voor het WK. “Dit is groot nieuws voor Australië. Van Marwijk is van wereldklasse”, vertelde Steven Lowy. “Hij heeft Nederland naar de finale van het WK van 2010 gebracht en Saudi-Arabië naar het komende WK.”

“Van Marwijk weet veel van ons team en hoe wij spelen, omdat hij tegen ons gespeeld heeft in de kwalificatiereeks’’, vervolgde de voorzitter van de Australische bond. ‘’Daarom was de keuze voor hem snel duidelijk.”

Derde Nederlandse bondscoach

De 65-jarige Van Marwijk is na Guus Hiddink en Pim Verbeek de derde Nederlander die met de scepter gaat zwaaien in Australië. De eenvoudig international is gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten in Rusland. ‘’Ik ga niet naar het WK om alleen mee te doen, maar ik wil iedere wedstrijd winnen.’’

Het contract voor Van Marwijk en Van Bommel loopt in principe tot en met het WK 2018. Mochten de prestaties goed zijn, dan is het aannemelijk dat het duo een nieuw voorstel krijgt voorgelegd. Op het WK moeten de Australiërs in de groepsfase zien af te rekenen met Frankrijk, Peru en Denemarken.

Wedden op WK Voetbal 2018

Bij de bookmakers wordt Australië niet gezien als kanshebber op de WK-titel. Gezien het niveau van de selectie is dit natuurlijk geen verrassing. Voor de eerste wedstrijd op het WK 2018 zijn de ‘Socceroos’ de underdog. Frankrijk @1.23 is bij Mr Green namelijk verreweg de favoriet tegen het kleinere Australië @15.00.