Home WK Nieuws Boussoufa en El Ahmadi beëindigen interlandcarrière na WK 2018

Boussoufa en El Ahmadi beëindigen interlandcarrière na WK 2018

0
Boussoufa en El Ahmadi beëindigen interlandcarrière na WK 2018

WK Voetbal 2018. Mbark Boussoufa en Karim El Ahmadi hebben bekend gemaakt dat zij na afloop van het WK Voetbal 2018 stoppen als international van Marokko. De twee middenvelders willen zich gaan focussen op hun carrière bij hun club.

Boussoufa, oud-speler van Ajax en El Ahmadi zijn beide 33 jaar en worden gezien als de meest ervaren spelers van het Marokkaanse elftal aankomende zomer. De twee spelers hebben samen meer dan 100 ‘caps’ op hun naam staan.

Al Jazira-speler Boussoufa maakte zijn interlanddebuut in 2006. Ondanks interesse van Marco van Basten, destijds bondscoach van het Nederlands Elftal, gaf Boussoufa aan voor het Marokkaanse team uit te willen komen. Zijn eerste treffer in het shirt van Marokko maakte hij in de wedstrijd tegen Malawi.

El Ahmadi kennen we natuurlijk als balafpakker van Feyenoord. Als jeugdspeler werd hij al regelmatig opgeroepen voor de ‘Atlas Lions’. Hij maakte deel uit van het Marokkaanse beloftenteam dat de halve finale behaalde tijdens het WK tot 20 jaar in Nederland. Zijn debuut voor ‘het grote’ Marokko maakte hij in een oefenwedstrijd tegen Zambia in november 2009.

El Haddadi hoopt op WK

Munir El Haddadi heeft de hoop op het WK Voetbal 2018 nog niet opgegeven. De aanvaller van Alaves heeft bij het sporttribunaal CAS een verzoek ingediend om als speler van Marokko naar het WK te mogen.

De 22-jarige El Haddadi is geboren in Spanje en heeft een Marokkaanse vader. De talentvolle speler speelde één interland voor de Spaanse nationale ploeg. Dat was in september 2014 in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2016 tegen Macedonië, waar hij het laatste kwartier als invaller meedeed.

Het jeugdexponent van Barcelona deed in maart al een aanvraag, maar dit werd destijds afgewezen. De uitspraak van het nieuwe verzoek volgt naar alle waarschijnlijkheid in mei. Mocht El Haddadi switchen van nationale ploeg, dan treft hij onder meer zijn geboorteland Spanje in de groepsfase.

Wedden op WK Voetbal 2018

Bookmaker Mr Green verwacht niet dat Marokko echt een rol van betekenis gaat spelen op het WK Voetbal in Rusland. In de groepsfase is het team ingedeeld met onder andere Spanje en Portugal. Mocht Marokko in de poule bij de beste twee eindigen, dan keert Mr Green @4.00x het ingelegde bedrag uit. Een uiteindelijke Wereldtitel voor de ‘Atlas Lions’ staat genoteerd voor maar liefst @301.00.