Home WK Nieuws Brazilië nu al favoriet voor WK 2014 in eigen land

Brazilië nu al favoriet voor WK 2014 in eigen land

0
Neymar Brazilië WK Voetbal 2014
Neymar door: Fotos GOVBA

Brazilië heeft gisteravond Spanje verslagen, in de strijd om de Confederations Cup. Het toernooi, voorafgaand aan het WK volgend jaar in Brazilië, geeft een goed beeld van de huidige krachtverhoudingen. Brazilië stormde, schreeuwde en scoorde; een dodelijke combinatie voor het team uit Spanje.

De ploeg kwam als grote favoriet naar het toernooi, maar ook Italië liet in de halve finale al zien dat de spelers niet langer onaantastbaar en onfeilbaar zijn. Brazilië heeft de finale van het toernooi op een overtuigende manier gewonnen, met 3-0.

Scolari zelfverzekerd over eigen team

Scolari gaf na de halve finale tegen Uruguay al aan dat hij vol vertrouwen is met betrekking tot zijn eigen ploeg. Hij gaf op dat moment aan dat de finale van het toernooi de doelstelling was voor de Brazilianen. Hij is er bovendien van overtuigd dat Brazilië in staat is om volgend jaar tijdens het WK de finale te halen.

Volgens de bondscoach van het land heeft het publiek nu kunnen zijn dat er een uitstekende ploeg staat, met Neymar als de grote uitblinker in de voorhoede. Hij schoot er ook tegen Spanje een mooie bal in, Fred deed dat zelfs twee keer.

Ontwikkeling van het Braziliaans team

Uiteraard geeft Scolari aan de andere kant ook aan dat er nog flink wat gesleuteld dient te worden aan het team. De coach won in 2002 als eens de wereldtitel, toen ook met Brazilië. Scolari weet waar hij het over heeft en is vooral van mening dat het team volwassener moet worden, om in moeilijke wedstrijden rustig te kunnen blijven.

Dit bleek tegen de Spanjaarden in de finale echter niet nodig, aangezien het team volledig over Spanje heen liep en de tegenstander geen enkele kans kreeg om daadwerkelijk iets terug te doen.