Home WK Nieuws Brazilië pacificeert sloppenwijken in aanloop naar WK voetbal

Brazilië pacificeert sloppenwijken in aanloop naar WK voetbal

0
Brazilië pacificeert sloppenwijken in aanloop naar WK voetbal
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Brazilië doet er alles aan om het WK voetbal 2014 de komende zomer zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat betekent onder andere dat men zich richt op de sloppenwijken in steden als Rio de Janeiro, de zogeheten favela’s. Hier zijn over het algemeen veel wapens aanwezig, naast schimmig tuig dat voor veel problemen zou kunnen zorgen. Braziliaanse elitetroepen richten zich op de verschillende wijken en proberen deze te pacificeren, onder andere door grote hoeveelheden drugs en wapens in te nemen en het gezag als het ware over te nemen.

Toeristische zuidzone in Rio de Janeiro

Brazilië richt zich al vijf jaar lang op de verschillende sloppenwijken, waar de drugsbendes sinds jaar en dag de dienst uitmaken. Dit zorgt voor bloedige gevechten, iets waar toeristen tijdens het WK voetbal natuurlijk niet op zitten te wachten. De toeristische zuidzone is al zo goed als vrij van eventuele problemen, net als de gebieden die van belang zijn voor het WK voetbal. Rio de Janeiro probeert de pacificering echter uit te breiden. De stad dient de veiligheid goed onder controle te hebben, voordat het toernooi in juni van start zal gaan.

Verbetering in de wijken

Bewoners zijn in bepaalde gevallen positief over de inzet van de speciale eenheden van het Braziliaanse leger. Zij zorgen ervoor dat drugs en wapens uit de wijken verdwijnen, waardoor die de kans krijgen om zich opnieuw te ontwikkelen. Aan de andere kant zijn echter ook veel bewoners erg boos over de invallen. Zij klagen met name over de brute wijze waarop de elite eenheden soms te werk gaan, om de drugsbendes en hun gevolg effectief uit te kunnen schakelen. Veel van de Brazilianen leven uitstekend met de drugsbendes, al kan de stad dat natuurlijk moeilijk verkopen aan de toeristen die af zullen komen op het WK voetbal in het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in